Burnout coaching

Burnout coaching bij klachten

Je zit al een tijd niet lekker in je vel. Misschien ben je al uitgevallen, of heb je het gevoel dat dit ieder moment kan gebeuren. Je had niet verwacht dat dit jou zou overkomen, en vraagt je af hoe lang dit gaat duren: burn-out klachten. Herken je dit?

 • Je energie is laag, maar ontspanning vinden lukt je niet
 • Je voelt je belemmerd door gevoelens van schaamte en falen
 • Je bent de verbinding kwijt met wat JIJ nodig hebt en wilt. Daardoor loop je jezelf voorbij, zakelijk en privé
 • Je stelt hoge eisen aan jezelf en je prestaties
 • Je komt te weinig toe aan dat wat jou energie geeft
 • Je wilt de juiste hulp om zo snel mogelijk weer fit te worden en aan het werk te kunnen

Je wens om zo snel mogelijk weer je vertrouwde zelf te worden is groot. Tegelijkertijd realiseer je je ook dat nu het moment is om te onderzoeken hoe het zo ver heeft kunnen komen, en wat jou écht gelukkig maakt. Je wilt tenslotte voorkomen dat je hier nog eens in terecht komt.

Heb jij last van burn-out klachten én wil je graag groeien in jouw persoonlijke leiderschap? Dan is burnout coaching van Authentiek Leiderschap voor jou.

Ik wil van mijn burn-out klachten af

Wat je bereikt dankzij burnout coaching

Wij signaleren dat veel mensen met burn-out klachten lang op zoek zijn naar de juiste hulp. Vaak vind je delen hiervan bij verschillende zorgverleners en/of coaches, die hun behandeling richten op slechts één of enkele factoren die je burn-out veroorzaakten en in stand houden. Daardoor is de kans op terugval groot en kun je soms jarenlang ‘niet lekker in je vel zitten’. Zonde van je geïnvesteerde tijd, energie en geld – én een gemiste kans.

Bij Authentiek Leiderschap hebben we een uniek, integraal programma ontwikkeld. Burnout coaching wordt qua inhoud continu specifiek afgestemd op de veranderende behoefte van jou als deelnemer gedurende het herstel- en ontwikkelproces. Hierdoor boek je sneller en duurzamer resultaat.

Resultaat van de burnout coaching

 • Je herstelt goed en sneller van je burn-out klachten
 • Je (h)erkent je eigen energiebalans en grenzen en kunt deze goed bewaken
 • Je hebt inzicht in het ontstaan van je klachten en weet welke rol persoons- en omgevingsfactoren daarin spelen
 • Je hebt inzicht in de Ego dynamiek (positioneringsstrategieën) die jijzelf en anderen gebruiken, hoe je deze bewust kunt inzetten en hoe je voorkomt dat jouw Ego’s het onbewust van je overnemen
 • Je kent je eigen diepste drijfveren, weet welke impact je graag wilt maken en hoe je met jouw unieke kwaliteiten deze impact kunt maken
 • Je bent meetbaar gegroeid in zelf reflecterend vermogen en zelfvertrouwen
Ik wil van mijn burn-out klachten af

Meer inzicht.
Meer zelfvertrouwen.
Meer balans.

Wat onze klanten zeggen

burnout-coaching-daan-asser-dla-piper-authentiek-leiderschap

“Nienke is een hele fijne coach en ontzettend prettig om mee te praten en te sparren. Ze heeft een goede ‘emotionele radar’ en voelde haarfijn aan hoe de vlag erbij hing en of ik ergens mee zat of worstelde. Ze wist vervolgens met een paar goede en gerichte vragen mijzelf in staat te stellen om het probleem en de oplossing te formuleren. Nienke’s hulp is van zeer grote waarde geweest voor mijn herstel en ik heb mijzelf echt beter leren kennen.”

Daan Asser, Advocaat, DLA Piper

“Vanuit het zwarte gat weer omhoog klimmen is lastig alleen. Vanaf moment één was het vertrouwd met Nienke en kon ik mij openstellen en ik wist, ik sta er niet alleen voor. Nu is het gevoel weer terug en de energie stroomt weer door mijn lichaam. Dank je wel Nienke!”

45 jarige Finance manager, Tech bedrijf

“In een 5 voor 12 situatie ben ik met een coachingstraject bij Nienke gestart. Ik liep vast op werkgebied, waardoor ik persoonlijk ook in de knel kwam. Nienke stelde me op mijn gemak, hield een spiegel voor en haalde me uit mijn comfortzone. Terugkijkend op het traject heeft het me meer gebracht dat ik aanvankelijk had gehoopt. Zo heb ik mezelf (weer) leren kennen en waarderen, kan ik voelen wat voor mij belangrijk is en heb manieren eigen gemaakt om om te gaan met voor mij stressvolle situaties. Nienke, heel erg bedankt voor alles!”

40 jarige Senior Beleidsmedewerker van een overheidsinstelling is

“Ik liep vaak tegen periodes van flinke stress aan en voelde geen ruimte om zelf te kiezen en had het gevoel geleefd te worden. in de coaching heb ik gewerkt aan weer terug bij mijn gevoel te komen, grenzen aan geven en toelaten van emoties. Nienke heeft mij geholpen bij deze bewustwording en me tools geboden om ermee aan de slag te gaan. Ik voel weer ruimte om zelf te kiezen en wanneer ik mezelf toto halt moet roepen. Daar ben ik Nienke erg dankbaar voor!”

25 jarige master student klinische psychologie

Zo werkt de burnout coaching

Allereerst checken wij of Authentiek Leiderschap de geschikte partij voor jou is. Tijdens een vrijblijvend telefonisch gesprek verkennen we jouw behoefte, leggen we onze werkwijze uit en stellen we een coach voor.

Maak kennis tijdens een persoonlijk intakegesprek

Ga je het traject aan? Dan maken we daarna kennis tijdens een persoonlijk intakegesprek. Hierin verkennen en definiëren we haarfijn jouw coachdoel(en) en maken we een programma op maat.

Onze ervaring leert dat mensen met burn-out klachten vaak cognitief overbelast zijn, weinig contact hebben met hun gevoelsleven en/of moeite hebben dat te uiten. Ze zijn (te) ver afgedreven van hun diepste drijfveren, waardoor ze zich minder gelukkig en succesvol voelen.

In 5 stappen naar herstel

In het burnout coaching-programma volg je 5 stappen: van herstel in energie tot toekomstgerichte impact maken op basis van jouw eigen drijfveren.

burnout-coaching-amsterdam-authentiek-leiderschap

De 5 stappen

In eerste instantie richt het programma zich op het herstellen van de energiebalans en het (opnieuw) leren luisteren naar signalen van je lichaam. Samen met je coach breng je in kaart hoe je belasting en belastbaarheid er op dat moment uitzien, en hoe deze zo snel mogelijk in balans kunnen worden gebracht.

Je onderzoekt met de coach hoe jij tot rust komt. Voor de een is dit door middel van massage, voor de ander beweging. Ook kijken we naar je slaap- en voedingspatroon, en waar nodig krijg je advies voor verbeteringen. De belasting wordt (in overleg met jou en de betrokken bedrijfsarts/huisarts) teruggeschroefd zodat er ruimte komt voor herstel.

Je werkt zelfstandig en samen met de coach aan het verhogen van je belastbaarheid. Je ontwikkelt inzicht in wat jou energie geeft en kost, en leert hoe je ontspannen fitter kunt worden. Je hoofd komt tot rust, het contact met je lichaam en gevoelsleven wordt hersteld. Je (h)erkent de aard en ernst van signalen van jouw lichaam. Je leert weer te voelen, gevoelens te benoemen en deze in een veilige setting te uiten.

Je belastbaarheid is toegenomen en je ervaart dat je cognitief weer beter functioneert. Je vult onze Ego Scan in, en ontwikkelt inzicht in de positioneringsstrategieën die je gebruikt. Dankzij het boek Authentiek Leiderschap ontwikkel je inzicht in jouw selectieve perceptie, drijfveren, blokkerende en stimulerende normen. Ook leer je welke rol deze spelen en hebben gespeeld bij jouw burn-out klachten. Deze inzichten zijn van cruciaal belang voor het herkennen van patronen en de preventie van terugval.

Ondertussen bewaken we jouw energiebalans. Je ervaart dat je tot meer in staat bent en verhoogt de belasting, maar voelt je wellicht nog kwetsbaar. We oefenen met grenzen (h)erkennen en bewaken.

De coach interviewt sparingpartners in jouw vertrouwde omgeving om daar een beeld op te halen. Waar ligt jouw kracht? Waar ziet je omgeving jou het meest gelukkig worden van jouw impact? Welke ontwikkeling gunt je omgeving jou? Dit verkregen beeld verdiept het inzicht in jezelf, en helpt patronen nog sneller te (h)erkennen en waar nodig te doorbreken. Je onderzoekt je diepste drijfveren en persoonlijke missie, geholpen door de feedback uit je omgeving. Je belasting wordt verhoogd. Je wordt nu uitgedaagd al het geleerde in de praktijk te brengen en met je eigen grenzen te spelen.

Je kent nu je diepste drijfveren en leert daarnaar te handelen in verschillende omgevingen. Je kent je eigen Ego patronen, en weet wanneer deze helpen of belemmeren – en oefent om hier bewust mee om te gaan. Ook voel en herken je je eigen grenzen en hoe je hier bewust mee omgaat. Je durft uit je comfortzone te stappen. Jouw zelfinzicht en zelfvertrouwen zijn enorm toegenomen en je bent in staat in de toekomst je eigen gezondheid te bewaken. Je weet welke impact je wilt maken en wat je nodig hebt om gelukkiger en succesvoller te zijn, zowel zakelijk als privé.

De filosofie achter de burnout coaching

Wij geloven dat burn-out klachten een belangrijke signaalfunctie hebben en een geweldige kans bieden om te groeien in persoonlijk leiderschap. En daarmee in het ervaren van meer geluk en succes.

Herstel van burn-out klachten hoeft niet lang te duren, als je weet welke factoren een rol spelen – en deze leert beïnvloeden. Authentiek Leiderschap Burnout Coaching Bij Klachten is een impactvolle en effectieve manier om niet alleen snel te herstellen, maar daarnaast enorm te groeien als persoon. En daar pluk je de rest van je zakelijke leven en privéleven de vruchten van.

Ja, dit wil ik!
burnout-coaching-lage-vuursche-utrecht-authentiek-leiderschap

Het gezicht achter burnout coaching

De Authentiek Leiderschap aanpak kenmerkt zich door een no-nonsense benadering.

De missie van jouw coach Nienke Den Os? Door echt contact te maken mensen laten groeien in zelfinzicht en zelfvertrouwen, waardoor ze hun eigen potentieel bevrijden. In haar coaching past ze haar kennis en ervaring als fysiotherapeut, haptonoom en leefstijlcoach toe.

Neem contact op met Nienke
Contact over Burn-out coaching

Vul hieronder je gegevens in als je met ons in contact wilt komen over Burn-out coaching. Mocht je ons liever direct hierover spreken, bel dan naar 035 621 9799.

  Powered by
  Contact over Burn-out coaching

  Vul hieronder je gegevens in als je met ons in contact wilt komen over Burn-out coaching. Mocht je ons liever direct hierover spreken, bel dan naar 035 621 9799.

   Powered by
   Contact over Burn-out coaching

   Vul hieronder je gegevens in als je met ons in contact wilt komen over Burn-out coaching. Mocht je ons liever direct hierover spreken, bel dan naar 035 621 9799.

    Powered by
    Contact over Burn-out coaching

    Vul hieronder je gegevens in als je met ons in contact wilt komen over Burn-out coaching. Mocht je ons liever direct hierover spreken, bel dan naar 035 621 9799.

     Powered by