Teamcoaching

Teamcoaching-Authentiek Leiderschap

Teamcoaching

Je hebt een team leidinggevenden of specialisten en het loopt niet zo lekker in het team. Jullie kunnen meer plezier uit de onderlinge samenwerking halen en nog betere resultaten. Welke hoogten kan je team bereiken wanneer het teamgevoel duurzaam versterkt wordt? Met ons traject Teamcoaching voor managers upgrade je de samenwerking en daardoor de resultaten van jouw team van leading professionals.

Ons Teamcoaching traject is uitermate geschikt wanneer jij als manager het volgende ervaart:

 • Jullie bereiken niet voldoende de (gezamenlijke) doelen die je hebt gesteld
 • Jullie missen binding en werken soms als individuele eilandjes
 • Je teams spreken van een (te) hoge werkdruk
 • Jij bent vaak degene die de (gezamenlijke) kar moet trekken
 • Er is wat gerommel en gedoe binnen het team
 • Jouw teams hebben onvoldoende waardering voor elkaar en spreken elkaar onvoldoende aan
 • Je zou willen dat er wat meer gelachen wordt in het team

Tijdens het traject Teamcoaching van Authentiek Leiderschap wordt voor iedereen tastbaar gemaakt wat er mogelijk is door te bouwen aan samenwerking.

Welke mogelijkheden ontvouwen zich wanneer jij en je teamleden:

 • Allemaal met de neus dezelfde kant op staan?
 • Elkaar ondersteunen en motiveren om doelen te behalen?
 • Zich medeverantwoordelijk voelen voor het succes van alle teams binnen de organisatie?
 • Elkaar op een positieve manier benaderen met feedback en complimenten?

Het resultaat van het Teamcoaching traject? Meer samenwerking en meer werkgeluk voor jou en je medewerkers. En dus betere resultaten voor het bedrijf.

Ja dat wil ik ook!

“Meer motivatie, succesvolle verandering,
betere resultaten. Ook voor jouw team.“

Wat je bereikt dankzij het Teamcoaching traject

Niet alleen je team van leidinggevenden en specialisten, maar ook jij als manager bereiken nieuwe hoogten na een teamcoachingstraject van Authentiek Leiderschap.

Het resultaat na het Teamcoaching traject met Authentiek Leiderschap voor jouw team

 • Je team durft uit hun comfortzone te komen en ziet direct wat ze kunnen bereiken
 • Jouw team ervaart meer plezier op de werkvloer en waardering voor elkaar
 • Je teamleden werken samen om doelen te behalen
 • Teamleden investeren meer in zichzelf en voelen zich ook verantwoordelijk voor de groei van de ander
 • Onderling vertrouwen, probleemoplossend vermogen en zelfvertrouwen groeien exponentieel
 • Jouw team is gemotiveerder, toekomstgerichter en haalt het beste uit zichzelf
 • Iedereen leeft de gezamenlijk gekozen missie
 • Teamleden spreken elkaar aan met de intentie om te helpen.
Teamcoaching Authentiek Leiderschap Lage Vuursche

Teamcoaching Authentiek Leiderschap Lage Vuursche (1)

Het resultaat na het Teamcoaching traject met Authentiek Leiderschap voor jou als manager

 • Je voelt je trotser op je team
 • Je managet met meer positiviteit
 • Je krijgt meer waardering van je teamleden
 • Je vergroot jouw impact op de organisatie
 • Jouw team én jij als manager krijgen een voorbeeldfunctie voor anderen
 • Je laat je niet meer van je visie afleiden door negatieve gebeurtenissen
 • Je ervaart motivatie, samenwerking, communicatie en het gezamenlijk vieren van successen.

Wat onze klanten zeggen

“Het enige traject wat ik heb meegemaakt dat daadwerkelijk verandering in gang heeft gezet. Jullie gaan naar de kern, daarom ontstaat de verandering. De inhoudelijkheid en diepgang van het traject is heel mooi.“


Peter

“De inzichten van Authentiek Leiderschap heeft mij en mijn team enorm geholpen om elkaar beter te leren kennen en op elkaar te kunnen bouwen.”

Carolien

“De samenwerking met de AL adviseurs zorgt ervoor dat wij als management team elkaar beter kennen, elkaar steunen en scherper houden, beter samenwerken en uiteindelijk een sterker team van authentieke leiders zijn.”

Roelof Meijer – CEO SIDN

Zo werkt het teamcoaching-traject

Een betere samenwerking en het verhogen van het potentieel van je team bereiken we samen. Met positiviteit en diepgang. Wij geloven niet in graven in wat verkeerd gaat – wij willen ontdekken welk potentieel nog niet zichtbaar is. 

Gewapend met jarenlange ervaring en de bewezen visie en methodiek van Bas Blekkingh gaan onze adviseurs van Authentiek Leiderschap tijdens een teamcoaching traject samen met jullie aan de slag. Wij begeleiden jou en jouw team van begin tot eind om het hoogste potentieel uit ieder individu te halen.

Samen met je persoonlijke adviseur van Authentiek Leiderschap leer je de effectieve en niet-effectieve individuele patronen en teampatronen doorgronden.

Maar vooral: hoe we deze patronen kunnen inzetten om een positieve bijdrage te leveren. Een positieve bijdrage aan het geluk en succes van mens en organisatie!

Het complete teamcoachingstraject van Authentiek Leiderschap bestaat uit een aantal stappen, die hieronder worden beschreven. Het complete traject is uitermate effectief, maar het is natuurlijk mogelijk dat deze investering niet volledig haalbaar is voor je. In die gevallen bieden we ook een beknopter traject aan dat past bij jouw wensen en budget.  

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een Teamcoaching traject voor jouw team? Neem dan contact met ons op.

Teamcoaching Authentiek Leiderschap Lage Vuursche Amersfoort Hilversum

De 7 stappen van het Teamcoaching traject

Tijdens de intake schrijft jouw Authentiek Leiderschap adviseur een op maat gemaakt teamcoaching programma met daarin alle behoeftes en doelen van jou en jouw team.
Ook geven we je informatie over hoe jij je team kunt uitleggen wat jullie gaan doen tijdens het traject, en wat dit hen gaat opleveren. Tot slot zal ieder teamlid ter voorbereiding online onze Ego Scan vragenlijst invullen.

Je team coach belegt individuele gesprekken met ieder teamlid, en als laatste met jou als manager.  Deze gesprekken zijn vertrouwelijk met als doel te inventariseren. Wat gaat goed, en wat kan er beter in het team? Maar ook hoe het met ieder individueel teamlid zelf gaat. Zo weet je adviseur wat er speelt, en voelt iedereen zich gehoord.

De Ego Scan wordt besproken en er wordt duidelijk welke positie iedereen heeft in het team. In het gesprek met jou zullen we onze bevindingen en de kansen bespreken. Daarna volgt de definitieve invulling van het gezamenlijke programma.

Afhankelijk van de groepsgrootte en het budget duurt een teamsessie van Authentiek Leiderschap 1 á 2 dagen. Hierbij is het volledige team aanwezig. We creëren een veilige setting met een positieve intentie, waarbij we als groep committeren om te werken aan de doelen van het teambuilding traject. We bespreken het potentieel en de kracht van zowel het team als van elk individu. Welke missie heeft elk teamlid?  Welk type Ego’s bevinden zich in het team, en wat kunnen ze betekenen voor het succes van het team en de organisatie?

De sessie onderdelen doen we soms met de volledige groep en soms in kleinere breakout groepen. We geven elkaar feedforward (toekomstgerichte feedback), om elkaar te ondersteunen om gewenste stappen te maken. We leggen acties vast en er worden buddies aangewezen om effectief met de acties aan de slag te gaan.

De sessie wordt afgesloten met concrete handvatten en afspraken over hoe we het geleerde in de praktijk gaan brengen. Onze ervaring? Dat is dat de sessies enorm veel positieve energie creëren om van het hele traject een waanzinnig succes te maken!

Na een afgesproken periode gaan we in gesprek met ieder individu. Samen kijken we terug naar de inzichten en acties. We vragen ieder teamlid naar hun ervaring en bespreken hoe het gaat sinds de teamcoaching. Ook inventariseren we samen wat zij verder nog nodig hebben om hun afgesproken doelen te behalen. 

Het traject is nog niet ten einde! Onze Authentiek Leiderschap adviseurs willen zien hoe het geleerde zich ontwikkelt in de praktijk. Dat doen we door middel van transfer coaching: het overbrengen van hoe het geleerde in de praktijk werkt. Daarom zullen wij aanwezig zijn tijdens een van jullie gezamenlijke meetings. We geven direct terug wat goed gaat, en waar verbetering mogelijk is. Zo blijft je team scherp op hun doelen en resultaten. 

Successen vieren is een belangrijk onderdeel van een samenwerking. Tijdens de teamsessie successen vieren, die 0,5 tot 1 dag duurt, gaan we evalueren welke successen er al behaald zijn en waar er nog stappen genomen kunnen worden. De successen van het team en van elk individu worden in kaart gebracht door succesformules te definiëren. Deze formule is een krachtige tool die in te zetten is om successen te vieren als team en om de successen vast te houden en verder uit te bouwen.

Een half jaar na het Teamcoaching traject vindt er een follow up sessie plaats met het team. Hiermee bevestigen jij en je team dat het geleerde geborgd is. Dit is ook het moment om op te frissen wat op de achtergrond geraakt is. Een mogelijk vervolg is het starten van intervisie met de intervisiemethode van Authentiek Leiderschap.

Ben je klaar voor een team dat op een positieve manier
samenwerkt om hun doelen te behalen? Neem dan contact met ons op!

De gezichten achter Authentiek Leiderschap

De Authentiek Leiderschap aanpak kenmerkt zich door een no-nonsense benadering. Onze missie? Jou (nog) gelukkiger en succesvoller maken. Door je de leiding over je leven te laten nemen, zakelijk en privé.

De methodiek van Authentiek Leiderschap kun je thuis en op de werkvloer toepassen. Wij geloven in het sneeuwbaleffect dat dit heeft op de mensen in jouw omgeving. We zien het al jaren gebeuren en worden daar zelf heel gelukkig van.

Contact over Teamcoaching

Vul hieronder je gegevens in als je met ons in contact wilt komen over Teamcoaching. Mocht je ons liever direct hierover spreken, bel dan naar 035 621 9799.

  Powered by
  Contact over Teamcoaching

  Vul hieronder je gegevens in als je met ons in contact wilt komen over Teamcoaching. Mocht je ons liever direct hierover spreken, bel dan naar 035 621 9799.

   Powered by
   Contact over Teamcoaching

   Vul hieronder je gegevens in als je met ons in contact wilt komen over Teamcoaching. Mocht je ons liever direct hierover spreken, bel dan naar 035 621 9799.

    Powered by