Het team van Authentiek Leiderschap

Het team van Authentiek Leiderschap

Het team van Authentiek Leiderschap bestaat uit 16 adviseurs. We werken met veel plezier met jou samen om je te ondersteunen in jouw ambities en ontwikkeling. Dat doen we omdat we daar gelukkig van worden, omdat dat onze missie is:

Met korte impactvolle interventies brengen we de verborgen authentieke kracht van mensen, teams en organisaties naar boven en laten dit op elkaar aansluiten, Dat resulteert in meer (werk)geluk en succes.

Onze kernwaarden zijn daarbij leidend in alles wat we doen:

  • No-Nonsense
  • Een heilig geloof in de mooiheid van mensen
  • De overtuiging dat iedereen zijn ontwikkeling in eigen hand kan nemen.  

Onze adviseurs

Wilmar Pasveer

Editha Schouten

Bas Blekkingh

Lidwine de Vries

Carina Mak

Dana Wildeman

Pien Janowitz

Brian Farley

Karin Zwanikken

Sander Koonings

Nienke den Os

Marjolijn van der Wielen

Gerjan Prins

Sara Van Gelder

Office team

Antoinette Fransbergen

Lia Kemp Lassche

Mariska Rademaker

De geschiedenis van Authentiek Leiderschap

Authentiek Leiderschap is in 2005 opgericht door Bas Blekkingh. In dat jaar schreef hij het boek Authentiek Leiderschap, waar inmiddels 27.000 exemplaren van verkocht zijn. In oktober 2013 kwam de herziene editie uit. Authentiek Leiderschap is naast een organisatie ook een impactvolle filosofie die meetbaar werkt in de praktijk, en zich continu door ontwikkelt.

Het bureau Authentiek Leiderschap bestaat inmiddels uit zo’n 20 gepassioneerde mensen. Onze adviseurs hebben allemaal een brede management ervaring opgedaan in diverse branches binnen het bedrijfsleven en andere organisaties. Ze zijn gespecialiseerd in leiderschaps- en cultuurontwikkeling.

Authentiek Leiderschap adviseurs coachen organisaties, teams en individuen naar hun maximaal potentieel. Ze verzorgen Authentiek Leiderschap workshops, trainingen en intervisiesessies. Een aantal adviseurs is daarnaast docent Authentiek Leiderschap op Nyenrode Business University en de Governance University.

Wil je kennismaken met een van onze coaches? Neem dan contact met ons op!

Leer onze mensen kennen

“Verborgen authentiek potentieel ontsluiten.”

Ik ben de oprichter van het bedrijf Authentiek Leiderschap en de auteur van het boek Authentiek leiderschap, dat voor het eerst uitkwam in 2005. Ondertussen zijn er 45.000 exemplaren verkocht en is in 2013 de herziene editie uitgebracht.

Ik doceer Authentiek Leiderschap als parttime docent op de universiteit Nyenrode en de Governance University. Mijn opleiding heb ik genoten aan de Koninklijke Militaire Academie, waar ik de mogelijkheid kreeg om binnen de Landmacht leidinggevenden op te leiden. In 1993 heb ik mijn overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en in 1996 begon ik mijn eigen bedrijf. Mijn missie? Het verborgen authentiek potentieel van leiders ontsluiten.

“Op een liefdevolle manier, met energie en inzicht, mensen in hun kracht zetten.”

Ik ben mede-eigenaar van het bedrijf Authentiek Leiderschap. Na mijn opleidingen tot bedrijfseconoom en register controller heb ik internationale ervaring opgedaan in diverse leidinggevende posities bij Unilever, in Finance, Sales en HR. In 2007 startte ik mijn eigen bedrijf en vrij snel daarna besloot ik om de kracht van authentiek leiderschap verder te verspreiden.

Ik creëer graag impact in een situatie, bij een persoon, in een team of binnen een bedrijf. Dat is wat mijn ervaring ook laat zien. Impact creëren op grote en kleinere schaal, door mensen met energie en inzicht in hun kracht te zetten. Daar worden zij, en ik ook, gelukkig van.

“Door mensen te raken authentieke kracht ontsluiten.”

Ik werk sinds 2004 als coach en trainer samen met Authentiek Leiderschap. In die tijd ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het boek Authentiek Leiderschap. Als columnist voor Carp heb ik diverse coachingsvraagstukken behandeld.

Vóór mijn samenwerking met Authentiek Leiderschap was ik werkzaam als jurist bij Zwitserleven. En ook al heb ik met enorm veel plezier als jurist gewerkt, er miste een belangrijk onderdeel voor mij: mensen en bedrijven helpen zichzelf te ontwikkelen. Authentiek Leiderschap biedt mij een combinatie van analyseren en het helpen ontwikkelen van mensen en bedrijven. Hun authentieke kracht ontsluiten, door ze te raken.

“Mensen zichzelf laten ontdekken en ontwikkelen zodat ze in hun kracht komen te staan.”

Ik heb ruime ervaring in het bedrijfsleven, in zowel Retail als Business to Business. Daar heb ik diverse managementfuncties vervuld.

Sinds 2006 ben ik coach bij Authentiek Leiderschap. Ik geniet ervan om mensen zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dat was voor mij ook de reden om te kiezen voor dit vak: echt het verschil maken door mensen inzichten te geven, waardoor zij bewust een keuze kunnen maken en in hun kracht komen. Tuurlijk blijf je patronen tegenkomen, zowel bij teams als individuen, maar hiervan bewust zijn is de eerste stap naar groei.

“Ruimte creëren om authenticiteit te ontsluiten.”

Mijn ervaring ligt op het gebied van HR, in managementfuncties binnen sterk veranderende organisaties. Groei, expansie, krimp, marktverandering: vanuit mijn HR-rol ben ik al deze bewegingen tegen gekomen.

Het is mijn passie om ruimte te creëren zodat mensen de verantwoordelijkheid pakken over zichzelf, en hun authenticiteit gaan tonen.

“Mensen helpen ontdekken hoe krachtig ze eigenlijk zijn en “what makes them tick.”

Ik ben begonnen als bedrijfseconoom in het HR-vak bij een vooraanstaande multinational. Na verschillende ervaringen en een periode in het buitenland ben ik in 1999 voor mezelf begonnen als coach, trainer en interim manager. Leerzame, leuke jaren, vol diversiteit en uitdaging.

Sinds ik werk met Authentiek Leiderschap zet ik mijn verdiepte kennis en ervaring in om teams en individuen te helpen succesvoller, krachtiger en gelukkiger te zijn. Op een no-nonsense manier! En dat past precies bij hoe ik zelf ben… hoe mooi is dat?

“Met liefde mensen spiegelen en raken, waardoor ze zelf de regie pakken en hun hart volgen.”

Sinds 2013 ben ik leiderschapscoach en partner bij Authentiek Leiderschap. Hiervoor ben ik werkzaam geweest bij Verzekeringsmaatschappij a.s.r. (en zijn rechtsvoorgangers) in diverse leidinggevende functies. In mijn laatste functie was ik directeur Operations.

Ik merk dat mijn bedrijfskundige achtergrond, mijn businesservaring en de liefde voor mensen een mooie combinatie is, waarmee ik mensen weet te spiegelen en raken.

Klanten omschrijven mij als ontwapenend direct, betrokken en energiek. Ik combineer graag outdoor/sport activiteiten met leiderschapsontwikkeling.

“Met liefde mensen spiegelen, waardoor ze worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen en hun hart te volgen.”

Mijn werkende leven ben ik begonnen bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Een leerzame, boeiende en uitdagende tijd. Toch besloot ik na een aantal jaren op een andere manier van betekenis te willen zijn, met als rode draad mens en ontwikkeling. Ik heb mij verder ontwikkeld in coaching en (persoonlijk) leiderschap, en ben in 2014 partner geworden bij Authentiek Leiderschap. Een prachtig gedachtegoed: de no-nonsense aanpak en diepgaande impact voor de klant zijn voor mij de perfecte combinatie.

Ik geniet er enorm van om teams en individuen te helpen het beste en vooral mooiste uit zichzelf te halen.

“Mensen verbinden door ze te raken.”

Ik heb 13 jaar in verschillende salesfuncties bij Microsoft gewerkt en veel bedrijven van binnen gezien. En ik vind het nog steeds gaaf om in het bedrijfsleven werkzaam te zijn, nu in mijn rol als coach.

Het is mijn natuur en passie om mij te verbinden met mensen en me te verdiepen in wat ze drijft. Ik geloof dat als je je eigen hoofd en hart verbindt, je ook makkelijker verbinding maakt met anderen. Met als resultaat: een gelukkiger en succesvoller mens, en een effectiever en efficiënter team.

“Een verschil te maken in het leven van iedereen die de passie deelt om zelf te groeien en te groeien met de mensen om hen heen.”

In de afgelopen 30 jaar ben ik betrokken geweest bij het maken van high performance teams op het honkbalveld. De bekroning? Dat ik hoofdcoach van het Nederlands honkbalteam was toen zij in 2011 het WK wonnen.

Sinds 2017 maak ik deel uit van een nieuw high performance team bij Authentiek Leiderschap. Dit stelt mij in staat om de volgende stap in mijn carrière als coach te nemen. Namelijk de kennis, ervaring en wijsheid van het veld de zakelijke wereld in brengen.

Altijd ben ik gefascineerd geweest over waarom we bepaalde keuzes maken en wat de drijfveer van deze beslissingen is geweest. Waarom houden sommige mensen vol onder druk, terwijl anderen opgeven?

Mijn passie ligt in mijn verlangen om de reis naar groei te begrijpen, en om degenen die bereid zijn uit hun comfortzone te komen te helpen hun potentieel te bereiken.

“Ik laat mensen naar een grotere comfortzone groeien.”

Na een lange carrière in het bedrijfsleven in allerlei leidinggevende functies, heb ik de overstap naar Authentiek Leiderschap gemaakt. Mijn passie zit namelijk in het verbinden met, en laten groeien van mensen.

Mijn aanpak is doelgericht, persoonlijk en vanuit vertrouwen. Door mijn ervaring en kennis begrijp ik hoe organisaties werken, welke dynamieken daar spelen en wat mensen bezig houdt. Ik vind het heerlijk als ik kwartjes zie vallen waarmee mensen echt verder kunnen. En wanneer mensen als resultaat hun comfortzone vergroten.

“Door echt contact te maken mensen laten groeien in zelfinzicht en zelfvertrouwen, zodat ze hun eigen potentieel bevrijden.”

Mijn grootste kick is mensen versteld te laten staan van zichzelf. Ze nieuwe ervaringen en inzichten laten opdoen, waardoor ze dingen durven en kunnen die hen eerst onmogelijk leken. Kortom: met zelfvertrouwen hun eigen potentieel bevrijden.

Ik begon mijn werkende leven als fysiotherapeut. Vanuit een verlangen meer met de mens als geheel bezig te zijn heb ik me ontwikkeld richting coaching en het bedrijfsleven, waarbij ik mijn vaardigheden als haptonoom inzet. Na een aantal jaren als zelfstandig coach ben ik partner geworden bij Authentiek Leiderschap. Hier heb ik de ideale combinatie gevonden van analytisch én met gevoel werken, op een no-nonsense manier.

Klanten omschrijven mij als ontwapenend, verfrissend, betrouwbaar en down-to-earth. Jaarlijks neem ik mensen mee op leiderschapsreizen in de ongerepte natuur van Europa en Afrika.

“Ik inspireer, creëer ruimte en heb oprecht aandacht en interesse voor mensen, waardoor ze met energie kunnen groeien naar meer geluk en vrijheid.”

Tot 2020 ben ik werkzaam geweest in het internationale bedrijfsleven, zowel als zelfstandig consultant als in verschillende managementfuncties in binnen- en buitenland.
Mijn laatste rol was als financieel directeur Europa voor een grote multinational. Daarna heb ik besloten om echt mijn hart te gaan volgen, door me volledig te focussen op de ontwikkeling van mensen en teams. Dankzij mijn aansluiting bij Authentiek Leiderschap kan ik mijn businesservaring en passie voor menselijke ontwikkeling combineren met een bewezen succesvolle leiderschapsfilosofie. Hierdoor kan ik mensen gelukkiger, vrijer en succesvoller maken. En als je het mij vraagt, is dat het mooiste om te mogen creëren!

“Leiders en hun teams boven zichzelf laten uitstijgen.”

Na 25 jaar ervaring in verschillende internationale functies besloot ik het roer om te gooien: van de ‘business’-kant naar de ‘mensen’-kant. Waarom? Omdat ik gedij bij verandering, maar vooral omdat betrokken medewerkers zorgen voor betere resultaten en zich daarbij ook nog eens gelukkiger voelen! Ik speel graag een rol in het (opnieuw) verbinden van het leiderschap met de organisatie, zodat mensen uitgedaagd worden om boven zichzelf uit te stijgen en hun volledige potentieel te benutten. Ik ben Nederlandse maar woon en werk sinds 2001 in het mooie Bologna, waar ik aan het hoofd sta van de Italiaanse vestiging van Authentic Leadership.

“Mensen raken en verbinden zodat ze in hun kracht komen te staan en kunnen floreren.”

Vanuit diverse organisaties en rollen ben ik vele jaren betrokken geweest bij de Nederlandse gezondheidszorg en heb ik samen mogen werken aan het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg in Nederland.
Een rode draad in mijn werk is altijd mijn interesse in mensen en organisaties geweest. Wat drijft mensen? Hoe breng je verschillende perspectieven succesvol bij elkaar? Authentiek Leiderschap geeft me de mogelijkheid om mensen en organisaties te helpen zichzelf te ontwikkelen. En uit te delen wat ik de afgelopen jaren zelf heb mogen ontvangen.

Naast mijn werk houd ik er van om er met mijn gezin op uit te trekken, te wielrennen en droom ik van een Elfstedentocht. Sport is voor mij een prachtige metafoor voor persoonlijke groei welke ik graag gebruik in leiderschapsontwikkeling.

“In je kracht door ruimte, duidelijkheid en vertrouwen.”

Vanuit verschillende rollen: HR, business en procesmanagement mocht ik voor de internationale (financiële) sector werken. Altijd op het snijvlak van mens en organisatie. Daar waar verandering plaatsvindt. Daar waar weerstand en wendbaarheid hand in hand gaan.

Als jonkie werd ik meegenomen door McKinsey en opgeleid tot blackbelt. De kansen de eerste jaren en diverse, globale contexten hebben me gevormd.
Als zelfstandig coach werk ik voor publiek & privaat, van klein tot groot. Ik breng alles mee en zet alles in!

Wat anderen over me zeggen: “veerkrachtig, optimistisch, komt snel tot de kern, kan confronteren/op scherp stellen, heeft zelf met de voeten in de klei gestaan.”

Flexibel en ondersteunend probeer ik iedereen vertrouwen en rust te geven.”

Als moeder van een zoon met downsyndroom heb ik geleerd dat flexibiliteit en zorgzaamheid zorgt voor kracht en balans, wat ik in mijn ondersteunde werkzaamheden kan toepassen.

Na jaren als voedingskundige en zelfstandige in de communicatie en marketing gewerkt te hebben, begon ik in 2014 bij Authentiek Leiderschap.

Ter ondersteuning van dit fantastische team hou ik me bezig met de financiële zaken. Vanuit mijn thuiswerkplek ben ik verantwoordelijk voor de crediteuren- en debiteuren administratie en facturatie naar onze klanten.

“Ik breng kalmte bij hectiek, mag bijdragen aan creatieve oplossingen en ik bewaak dat de fundering van ons prachtige AL op orde blijft”

In 2007, na jaren gewerkt te hebben voor nationale en internationale bedrijven kwam ik bij Authentiek Leiderschap terecht. Bij Bas Blekkingh en een klein team adviseurs dat vanaf dat moment een kantoor in Lage Vuursche betrok.

Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid en het ondersteunende team groeide mee. Daar waar ik in het begin alle voorkomende ondersteunende taken verrichtte, heeft tegenwoordig iedereen een ‘eigen’ stukje ondersteuning naast de dingen die we samen doen.

Nu in 2023 werk ik nog steeds met veel plezier en behandel ik het Authentiek Leiderschaps-product Ego Scan en ondersteun ik de adviseurs. Verder houd ik mij bezig met personeelszaken, verzekeringen etc.

Ik geef mensen liefde, aandacht, humor en vertrouwen zodat ze de vrolijkste versie van zichzelf kunnen zijn.

Al bijna 30 jaar heb ik bij zowel grote als kleine organisaties ervaring opgedaan als management assistent, secretaresse en office manager. Sinds 2019 ben ik werkzaam bij Authentiek Leiderschap waar ik voornamelijk de directeur/oprichter ondersteun.

De kerntaak van mijn functie is ontzorgen zodat de ander tijd en ruimte heeft om te doen waar hij goed in is en dat doe ik met enorm veel plezier. Het contact met onze klanten vind ik het leukste dat er is en dat maakt dat ik elke dag met veel enthousiasme aan de slag ga!