Gratis Tools

Op deze pagina tref je een aantal tools aan die je kan helpen je verder te ontwikkelen in jouw Authentiek Leiderschap.

Scroll naar beneden om naar het downloadformulier te gaan, die onderaan de pagina te vinden is.

Mission Statement

Jouw diepste drijfveer is dat je iets wilt creëren waar je trots op bent. Dat is je missie. Het is niet iets wat je moet, maar iets wat je wilt creëren. Leiders zijn enorm effectief en gelukkig als ze daar het meest van hun tijd mee bezig kunnen zijn. Ieder mens heeft een missie, misschien wel meerdere. Vaak zijn we ons daar niet van bewust, of zijn we er een beetje van losgeraakt.

Authentiek Leiderschap ondersteunt je in het (her)ontdekken van je missie, zodat je er naar kunt gaan leven. Met behulp van ons mission statement-formulier kun je alvast een eerste stap zetten in de richting van je persoonlijke missie. Download het mission statement-formulier hieronder.

Ego Scan (light versie)

Authentiek Leiderschap heeft na vijf jaar onderzoek een test ontwikkeld die haarfijn aangeeft welke positioneringsdrijven individuen en teams hebben. Het laat zien welke ego’s je versterken en welke leiden tot een zogenaamde negatieve selffulfilling prophecy. Deze test heet de Ego Scan. In feite laat de uitkomst je zien hoe je je het liefst positioneert binnen verschillende omgevingen, zowel in je kracht als in je zwakte. De uitkomsten van de scan geven een verdieping en betere sturing van je eigen Authenticiteit. De inzichten zijn direct toepasbaar in de praktijk. Wil je een impressie krijgen van je succesvolle Ego’s? Download dan de Ego Scan light versie hieronder.

MP3 samenvatting boek

Wil je een samenvatting van het boek Authentiek Leiderschap beluisteren? Schrijf je in via onderstaand formulier en krijg toegang tot de gratis MP3.

Meest relevante beïnvloedingsvaardigheden

De meeste leiderschap issues gaan niet over vaardigheden. Dat heb je wellicht allang door. Toch is het handig om over de juiste vaardigheden te beschikken als je vanuit de juiste Authentieke intentie je impact wilt vergroten. In het boek Authentiek Leiderschap, Ontdek en Leef je Missie wordt daarom in hoofdstuk 3 een aantal relevante vaardigheden besproken die je daarbij kunnen helpen:
  • De Managementcyclus, waarin beschreven wordt hoe er een cyclus bestaat tussen Intentie ⇒ Doelstelling ⇒ Eigenaarschap ⇒ Managen ⇒ Feedforward op Eigenaarschap ⇒ Intentie ⇒ etc. En hoe je daar op kunt managen.
  • Beelden naast elkaar, waarin beschreven wordt hoe je vanuit verschillende percepties kun communiceren. Een handige basic vaardigheid voor iedere beïnvloeder die wel eens met weerstand te maken krijgt.
  • Feedforward, waarin feedback geven een toekomstgerichte intentie krijgt en minder tot weerstand leidt.
  • Complimenteren, waarin wordt besproken hoe de impact van je compliment vergroot wordt.

 

Naast deze vaardigheden is een aantal andere vaardigheden van belang om de juiste impact te maken. Deze zijn niet beschreven in het boek, maar kun je hier downloaden:
  • Coachen, een basis stappenplan voor een goed coachingsgesprek.
  • Excuses aanbieden, een enorm relevante vaardigheid die meestal onderschat wordt.
  • Beslissing communiceren, een classic, veel leiders kunnen hier nog steeds in kunnen groeien.
  • Onderhandelen, waarbij zowel in uitvoer als voorbereiding een belangrijk onderscheid gemaakt wordt tussen zowel inhoud en relatie, als belang en standpunt. Hiermee bereik je betere gedragen onderhandelingsresultaten.

 

Hopelijk kan je met gebruik van deze vaardigheden je Authentieke Impact vergroten.

Download formulier

Let op: je kunt alleen downloaden indien je ons autoriseert tot het sturen van onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief staat vol met inzichten die jou verder kunnen helpen in je ontwikkeling. Je kunt je natuurlijk op ieder gewenst moment afmelden voor de nieuwsbrief.