Hoe herken je de Relativerende? Deel 6 van ego’s in de boardroom

Ga eens uit mijn zon, ik schijn!

Vaak ziet zo’n persoon het succes van de ander als een aanval. Zijn ego slaat door en transformeert tot ‘de afgunstige in the boardroom’, waar de ander als concurrent wordt ervaren. Steevast wordt andermans succes omlaag gehaald, alsof hij zeggen wil: ‘Ga eens uit mijn zon, ik schijn!’ Zodra deze afgunst overslaat op teamcollega’s ontstaan onderlinge knokpartijen. Wie is de beste? Zulk egogedrag onttrekt veel energie aan de groep. Teamleden durven hun successen niet meer te delen en voelen zich onveilig. Andersom krijgt de afgunstige nooit meer de credits waar hij zo naar verlangt. Zijn droom om aanzien te krijgen, loopt hij mis. Zijn gedrag keert zich tegen hem, hij wordt vervelend gevonden en ligt buiten de groep.

Herkenbaar?
Misschien een beetje. We hebben allemaal wel iets van ‘de relativerende’ in ons, of we nou willen of niet. Hoe vaak haal je niet het succes van de ander een beetje omlaag? Hoe vaak zeg je niet ‘dat heb ik gedaan’ om zo het succes op jezelf af te laten stralen?

Hoe hiermee om te gaan?
Herken je dit ego bij jezelf? Geef dan eens simpelweg iemand de credits. Laat die ander met de eer strijken. Zeg bijvoorbeeld: ‘Goed gedaan, ik ben er zelfs een beetje jaloers op.’ Dan ben je pas echt authentiek. Stel dat je het gedrag van de Relativerende bij een collega herkent, zeg dan: ‘Ik merk dat je niet onder de indruk bent. Wat vind je er wel goed aan? Misschien kunnen we daar als team wat mee.’ Voor een afgunstig iemand is dat enerzijds confronterend, alsof hij wordt betrapt. Anderzijds nodig je hem uit mee te denken, waardoor de afgunstige weer belangstelling krijgt en in het zonnetje wordt gezet.

Kortom
Doorgeslagen egogedrag is vaak een belangrijke reden voor stagnatie in de ontwikkeling van teams. Durf dit gedrag te benoemen, spreek iemand erop aan, zonder het te zwaar te maken. Zo ligt het probleem meteen op tafel. Het is fascinerend voor teamleden te ontdekken dat als doorgeslagen egogedrag bespreekbaar wordt gemaakt er ruimte vrijkomt. Teamleden voelen zich weer veilig.

PS: Benieuwd welk ego in jouw werk weleens de kop opsteekt? Doe de gratis Ego Scan. Of wil je met je team aan de slag? Kijk hier.

Kijk voor onze aanpak bij producten.