Het bedrijf

Het bedrijf Authentiek Leiderschap B.V. is in 2005 opgericht door Bas Blekkingh. In 2005 schreef hij het boek ‘Authentiek Leiderschap’ en in oktober 2013 kwam de herziene editie uit. Het bureau bestaat ondertussen uit 13 adviseurs die allemaal een brede management ervaring hebben opgedaan in diverse branches binnen het bedrijfsleven. Zij zijn gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en het meetbaar ontwikkelen van bedrijfsculturen. Zij coachen organisaties, teams en individuen met korte impactvolle interventies. Daarnaast verzorgt Authentiek Leiderschap workshops, trainingen en intervisiesessies. Een aantal adviseurs is bovendien docent ‘Authentiek leiderschap’ op Nyenrode Business Universiteit. De aanpak kenmerkt zich door een no-nonsense benadering. De missie van het bedrijf is: ‘Leiders gelukkiger en succesvoller maken’.

Leiders zijn onze doelgroep, omdat leiders een enorme impact op hun omgeving hebben. Wij raken leiders, waardoor zij anderen willen raken. We geloven in dit sneeuwbaleffect. We zien het gebeuren.

Het team

Barbara van Bakel

Onze mensen

Bas Blekkingh

“Verborgen Authentiek Potentieel Ontsluiten.”

Ik ben de oprichter van het bedrijf Authentiek Leiderschap en de auteur van het boek ‘Authentiek leiderschap’, dat voor het eerst uitkwam in 2005 bij Academic service. Ondertussen zijn er 15.000 exemplaren verkocht en is in 2013 de herziene editie uitgebracht.

Ik doceer ‘Authentiek leiderschap’ als parttime-docent op de universiteit Nyenrode. Mijn opleiding heb ik genoten aan de Koninklijke Militaire Academie en kreeg de mogelijkheid om binnen de Landmacht leidinggevenden op te leiden. In 1993 heb ik mijn overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en in 1996 begon ik mijn eigen bedrijf.

Carina Mak

“Op een liefdevolle manier, met energie en inzicht mensen in hun kracht zetten.”

Ik ben mede-eigenaar van het bedrijf Authentiek Leiderschap. Na een opleiding tot Bedrijfseconoom en Register Controller heb ik internationale ervaring opgedaan in diverse leidinggevende posities bij Unilever in Finance, Sales en HR. In 2007 startte ik mijn eigen bedrijf en vrij snel daarna besloot ik om de kracht van authentiek leiderschap verder te verspreiden.

Ik creëer graag impact in een situatie, bij een persoon, in een team of binnen een bedrijf. Dat is wat mijn ervaring ook laat zien. Impact creëren op grote en kleinere schaal, door mensen gelukkiger en succesvoller te maken. Daar word ik ook gelukkig van.

Lidwine de Vries

“Door mensen te raken authentieke kracht ontsluiten.”

Ik werk al sinds 2004 als coach en trainer samen met Authentiek Leiderschap. In die tijd ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het boek Authentiek Leiderschap. Als columnist voor Carp heb ik diverse coachings-vraagstukken besproken.

Voor mijn samenwerking met Authentiek Leiderschap was ik werkzaam als jurist bij Zwitserleven. En ook al heb ik met enorm veel plezier als jurist gewerkt, er miste een belangrijk onderdeel voor mij: mensen en bedrijven verder helpen zich te ontwikkelen. Authentiek Leiderschap biedt voor mij de goede combinatie tussen analyseren en het ontwikkelen van mensen en bedrijven, op een no nonsense manier.

Karin Zwanikken

“Mensen zichzelf laten ontdekken en ontwikkelen zodat ze in hun kracht komen te staan.”

Ik heb ruime ervaring in het bedrijfsleven. Ik werkte bij verschillende bedrijven in zowel de Retail als Business to Business. Ik heb diverse managementfuncties vervuld en ben sinds 2006 coach.

Ik geniet ervan om mensen zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dat was voor mij ook de reden om de switch te maken naar dit vak. Echt het verschil maken door mensen inzichten te geven waardoor zij bewust een keuze kunnen maken. Tuurlijk blijf je patronen tegenkomen, zowel bij teams als individuen, maar hiervan bewust zijn is de eerste stap naar groei.

Wilmar Pasveer

“Ruimte creëren om authenticiteit te ontsluiten.”

Mijn ervaring ligt op het gebied van HR in management functies binnen sterk veranderende organisaties. Groei, expansie, krimp, marktverandering vanuit mijn HR rol ben ik al deze bewegingen tegen gekomen.

Het is mijn passie om ruimte te creëren zodat mensen de verantwoordelijkheid pakken en hun authentieke kracht tonen.

Editha Schouten

“Mensen helpen ontdekken hoe krachtig ze eigenlijk zijn en “what makes them tick”.”

Begonnen als bedrijfseconoom in het HR vak bij een vooraanstaande multinational. Na verschillende ervaringen en een periode in het buitenland ben ik in 1999 voor mezelf begonnen als coach, trainer en interim manager. Leerzame, leuke jaren, vol diversiteit en uitdaging.

Sinds ik werk met Authentiek Leiderschap zet ik mijn verdiepte kennis en ervaring in om teams en individuen te helpen succesvoller en gelukkiger te zijn. Op een no nonsense manier! En dat past goed bij hoe ik zelf ben… hoe mooi is dat?

Evert Schaftenaar

“Met liefde mensen spiegelen en raken, waardoor ze zelf de regie pakken en hun hart volgen.”

Sinds 2013 ben ik leiderschapscoach en partner bij Authentiek Leiderschap. Hiervoor ben ik werkzaam geweest bij Verzekeringsmaatschappij a.s.r. (en zijn rechtsvoorgangers) in diverse leidinggevende functies. In mijn laatste functie was ik directeur Operations.

Ik merk dat mijn bedrijfskundige achtergrond, mijn business ervaring en de liefde voor mensen, een mooie combinatie is. Klanten omschrijven mij als “ontwapenend direct, betrokken en energiek”. Graag combineer ik outdoor/sport activiteiten met leiderschapsontwikkeling.

Dana Wildeman

“Met liefde mensen spiegelen, waardoor ze worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen en hun hart te volgen.”

Mijn werkende leven ben ik begonnen bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Een leerzame, boeiende en uitdagende tijd. Toch besloot ik na een aantal jaren op een andere manier van betekenis te willen zijn, met als rode draad mens en ontwikkeling. Ik heb mij verder ontwikkelt in coaching en (persoonlijk) leiderschap en ben in 2014 partner geworden bij Authentiek Leiderschap. Een prachtig gedachtegoed, no nonsense en diepgaande impact voor de klant, voor mij de perfecte combinatie.

Ik geniet er enorm van om teams en individuen te helpen het beste en vooral mooiste uit zichzelf te halen.

Pien Janowitz

“Mensen verbinden door ze te raken.”

Ik heb 13 jaar in verschillende salesfuncties bij Microsoft gewerkt en veel bedrijven van binnen gezien. Ik vind het nog steeds gaaf om in het bedrijfsleven werkzaam te zijn, nu in mijn rol als coach.

Het is mijn natuur en passie om mij te verbinden met mensen en me te verdiepen in wat ze drijft. Ik geloof dat als je eigen hoofd en hart verbindt, je ook makkelijker verbinding maakt met anderen. Met als resultaat, een gelukkiger en succesvoller mens en een effectiever en efficiënter team.

Richard de Jong

“Leiders inspireren hun (eigen)wijsheid in te zetten om positieve beweging te creëren.”

Als leider heb ik mijn sporen verdiend in verschillende directiefuncties; HR, Operations, Customer Care en Commercie. Vanuit mijn achtergrond als bedrijfs en -gedragseconoom weet ik een brug te slaan tussen resultaatgedrevenheid en mensgerichtheid.

Als rode draad door mijn loopbaan loopt het ontwikkelen van mensen en organisaties met oog voor zingeving. Daarbij geloof ik dat mensen een positieve bijdrage willen leveren aan de organisatie en dat in elke leider veel wijsheid zit opgesloten.

Naast mijn werk ben ik wereldfietser, hardloper en partner van Yvette. Samen met haar maak ik graag lange fietsreizen. Net als in de sport geniet ik er in mijn werk enorm van als mensen groeien en grenzen verleggen.

Brian Farley

“Mijn missie is om een verschil te maken in het leven van iedereen die de passie deelt om zelf te groeien en te groeien met de mensen om hen heen.”

In de afgelopen 30 jaar ben ik betrokken geweest bij het maken van high performance teams op het honkbalveld. De bekroning was dat ik hoofdcoach van het Nederlands Honkbal Team was toen zij in 2011 het WK wonnen.

Sinds 2017 maak ik deel uit van een nieuw high performance team bij Authentiek Leiderschap. Dit stelt mij in staat om de volgende stap in mijn carrière als coach te nemen. Namelijk de kennnis, ervaring en wijsheid van het veld in de zakelijke wereld te brengen.

Altijd ben ik gefascineerd geweest over waarom we bepaalde keuzes maken en wat de drijfveer van deze beslissingen is geweest. Waarom houden sommige mensen vol onder druk, terwijl anderen opgeven?

Mijn passie ligt in mijn verlangen om de reis naar groei te begrijpen en om degenen die bereid zijn uit hun comfort zone te komen te helpen hun potentieel te bereiken.

Marjolijn van der Wielen

“Ik laat mensen naar een grotere comfortzone groeien.”

Na een lange carrière in het bedrijfsleven in allerlei leidinggevende functies, heb ik de overstap naar Authentiek Leiderschap gemaakt. Mijn passie zit namelijk in het verbinden met en laten groeien van mensen.

Mijn aanpak is doelgericht, vanuit vertrouwen en persoonlijk. Door mijn ervaring en kennis begrijp ik hoe organisaties werken, welke dynamieken daar spelen en wat mensen bezig houdt. Ik vind het heerlijk als ik kwartjes zie vallen waarmee mensen echt verder kunnen.

Nienke den Os

“Door echt contact te maken mensen laten groeien in zelfinzicht en zelfvertrouwen, waardoor ze hun eigen potentieel kunnen bevrijden.”

Mijn grootste kick is mensen versteld te laten staan van zichzelf, nieuwe ervaringen en inzichten te laten opdoen, waardoor ze dingen durven en kunnen die voor hen eerst onmogelijk leken.

Ik begon mijn werkende leven als fysiotherapeut en ben tevens haptonoom. Vanuit een verlangen meer met de mens als geheel bezig te zijn heb ik me ontwikkeld richting coaching en het bedrijfsleven. Na een aantal jaren als zelfstandig coach ben ik partner geworden bij Authentiek Leiderschap. Hier heb ik de ideale combinatie gevonden van analytisch werken én met gevoel, op een no nonsense manier.

Klanten omschrijven mij als ontwapenend, verfrissend, betrouwbaar en down-to-earth.

Jaarlijks neem ik mensen mee op leiderschapsreizen in de ongerepte natuur van Europa en Afrika.

Sander Koonings

“Ik inspireer, creëer ruimte, heb oprecht aandacht en interesse voor mensen waardoor ze met energie kunnen groeien, zodat ze vrijer en gelukkiger worden.”

Tot 2020 ben ik werkzaam geweest in het internationale bedrijfsleven, zowel als zelfstandig consultant als in verschillende managementfuncties in binnen- en buitenland.
Mijn laatste rol was als financieel directeur Europa voor een grote multinational. Daarna heb ik besloten om echt mijn hart te gaan volgen door me volledig te focussen op de ontwikkeling van mensen en teams. Door mijn aansluiting bij Authentiek Leiderschap kan ik mijn business ervaring en passie voor menselijke ontwikkeling combineren met een succesvolle leiderschapsfilosofie. Hierdoor zal ik mensen gelukkiger en succesvoller maken. En als je het mij vraagt, is dat het mooiste om te mogen creëren!

Alex Hoogers

“Inzicht geven in potentieel, waardoor mensen vol zelfvertrouwen kunnen groeien & shinen.”

Ik ben Alex Hoogers, echtgenoot van Mariëtte en trotse vader van onze 2 zonen Noah & Bodhi. Ondertussen heb ik meer dan 15 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven. De rode draad is de dynamische & internationale wereld van zuivel. Voor FrieslandCampina heb ik diverse (management)functies vervuld en veel van de wereld mogen zien als handelsreiziger. Naast mijn brede commerciële scholing & ervaring ben ik opgeleid in Coaching, MBTI & NLP. Vanuit mijn leidinggevende posities heb ik een bovengemiddelde interesse ontwikkeld voor coaching & advisering van mensen (‘leiders’) om mij heen. Inzicht geven in potentieel, de ander zien groeien, dat geeft mij energie. Als partner bij Authentiek Leiderschap hoop ik een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap binnen organisaties, zowel nationaal als internationaal.

Barbara van Bakel

Barbara van Bakel

“Leiders en hun teams boven zichzelf laten uitstijgen.”

Na 25 jaar ervaring in verschillende internationale functies, besloot ik het roer om te gooien: van de “business” kant naar de “mensen” kant. Waarom? Omdat ik gedij bij verandering, maar vooral omdat betrokken medewerkers zorgen voor betere resultaten en zich daarbij ook nog eens gelukkiger voelen! Ik speel graag een rol in het (opnieuw) verbinden van het Leiderschap met de organisatie zodat mensen uitgedaagd worden om hun volledige potentieel te benutten. Ik ben Nederlandse maar woon en werk sinds 2001 in het mooie Bologna waar ik aan het hoofd sta van de Italiaanse vestiging van Authentic Leadership.

Het Authentiek Leiderschap office team

Anne Doornhof

Antoinette Fransbergen

Lia Kemp Lassche

Mariska Rademaker