Waarom intervisie in open groepen zo goed werkt

Open intervisie met personen afkomstig uit verschillende bedrijven is enorm leuk en effectief. Een belangrijke voorwaarde is de indeling: zet mensen van hetzelfde niveau bij elkaar in de groep. Bestuurders bij bestuurders, managers bij managers en teamleiders bij teamleiders. Niet alleen vanwege dezelfde functie, maar met name omdat intervisieleden hetzelfde ‘denk en doe-niveau’ hebben. Men heeft dezelfde werkervaring en gelijksoortige probleemstellingen: thema’s die met elkaar worden gedeeld zijn herkenbaar en deelnemers voelen zich al snel soulmates. Zo hebben alleen bestuurders problemen met hun commissarissen, net zoals teamleiders vaker strubbelingen ervaren met het aansturen van mensen. Stel je open intervisiegroepen samen op basis van gelijkwaardigheid, dan snappen teamleden de vraagstukken en hebben ze de juiste kennis om te adviseren.
Natuurlijk kan open intervisie eerst wat onwennig zijn. Je zit immers met een groep mensen die je niet kent. Toch krijg ik terug dat men het als heel prettig ervaart; binnen een uur zitten mensen al op een groot vertrouwensniveau. Hoe dat komt?

Barrières vallen weg, netwerken wordt uitgebreid
Deelnemers ervaren vaak meer veiligheid: dat wat je binnen de groep vertelt, schaadt niet meteen je reputatie en heeft geen consequenties voor je baan. Natuurlijk bepaalt iedereen bij aanvang ook zijn of haar positie, is er wat ego-gedrag, maar barrières vallen al snel weg. Daar zorgen goede coaches voor. Jouw openheid naar de deelnemers toe kom je morgen niet in het bedrijf tegen. Dit zorgt ervoor dat je je volledig kwetsbaar durft op te stellen, omdat je voelt dat je bent omringt door mensen met goede bedoelingen. En doordat je op een intieme manier met elkaar omgaat, leer je elkaar echt kennen, met als bijkomstig voordeel dat je netwerk wordt uitgebreid. Incompany-intervisie levert ook goede ervaringen op, maar deelnemers aan open intervisie voelen zich toch vaak nog vrijer.

Profiteer van verschillende ervaringen en inzichten
Bij open intervisie is de kwaliteit van het onderlinge advies vaak hoger, omdat mensen met verschillende ervaringen, uit andere branches en met andere strategische inzichten bij elkaar zitten. Zaken worden van een andere kant bekeken. Terwijl collega’s van hetzelfde bedrijf vanuit eenzelfde omgeving kunnen redeneren, heb je hier bij open intervisie geen last van. Wat ook fijn is: je kunt inconsequent zijn en van oude meningen afstappen. Niemand die je daarop aanspreekt. Bovendien hoef je het een keer niet allemaal meteen te weten. Je kunt achteroverleunen en je de juiste vragen laten stellen. Hoe prettig is dat!

Doe mee!

Meedoen aan de Boost intervisie? Schrijf je in via het contactformulier op onze ‘producten tijdens corona’-pagina, klik hier om daar meteen heen te gaan. Wellicht tot binnenkort!