AL-Ook-goede-voornemens-gemaakt-na-je-vakantie3

Ook goede voornemens gemaakt na je vakantie?

Misschien heb je het wel gemerkt afgelopen zomer. Als je net op vakantie bent, zit je nog in de fase van ‘moeten’: ik moet nog naar die meeting, ik moet dat rapport nog schrijven, ik moet dat besluit nog nemen. Maar na een paar dagen merk je verandering, je raakt ‘ontkoppeld’. Je komt in een flow, je moet even helemaal niets. Vaak komen dan plotseling gedachtes op. Wat wil ik nou? Vind ik mijn baan eigenlijk nog wel leuk? Moet er niet iets veranderen?

Hoe zet je goede voornemens in werking?
Eenmaal terug van vakantie is er vaak wat veranderd. Je hebt besloten meer strategisch bezig te zijn, meer tijd te nemen voor bepaalde onderwerpen die je echt interesseren, minder speelbal te zijn van de waan van de dag. Kortom, je gaat het dit keer echt anders aanpakken. Met nieuwe energie! Je gaat van moeten, naar willen werken! Terug op de werkplek verzand je echter al snel weer in het oude ritme. Jammer toch, dat die goede voornemens zo snel op de achtergrond verdwijnen?

Handelen vanuit willen (creatie) of moeten (angst)?
De oplossing? Die heb ik niet, maar ik heb wel een idee. De voornemens tijdens je vakantie zijn gemaakt met een lege agenda. Je handelde vanuit creatie en was proactief. Eenmaal terug komt de dreiging weer om de hoek kijken. Je moet snel handelen, snel beslissen, snel reageren, want anders nemen anderen het je kwalijk, of kunnen niet verder. Je reageert niet snel genoeg! Vaak gaat het om korte termijn problemen die om een snelle oplossing vragen.

Durf gewoontes te doorbreken
Goede voornemens worden verpest door urgente activiteiten en gewoontes die minder relevant zijn. Deze moet je durven doorbreken. Zo werkte ik laatst met een finance directie die maandelijks een rapportage rondstuurde, inclusief een briljante analyse. Managers klaagden over de tijd die hierin ging zitten en de Raad van Bestuur reageerde eigenlijk zelden op hun bevindingen. Eigenlijk hield men elkaar teveel bezig. Is deze manier van werken wel efficiënt? Wat als je om de drie maanden verslag uitbrengt met een analyse en iedere maand slechts de cijfers? Is dat erg?

Samen met anderen
Een goed voornemen alleen is niet voldoende, je moet terug naar de kern: wat was ook alweer de bedoeling van je baan? Waar voeg je de meeste waarde toe? En dat kun je niet individueel, hiervoor heb je hulp nodig van mensen waarmee je samenwerkt. Deze moet je zien mee te krijgen om in een andere balans te komen. Zo komt het bestuur van dezelfde organisatie nu ook eens in de zes weken samen om een hoofdthema te bespreken, zonder agenda, deze is geschrapt. Er komt geen enkel operationeel tijdrovend onderwerp ter tafel. ‘Tijd willen is tijd inplannen’; het gebeurt niet vanzelf.

Bouw meer tijd in, durf te dromen: en het herverdelen van prioriteiten
Zo word je minder geleefd en maak je keuzes voor de langere termijn. Ga maar na in welke patronen jij gevangen zit die zorgen voor het ‘moeten’. Hoe bouw je meer tijd in? Zelf maak ik me er ook schuldig aan. Voor de vakantie was het enorm druk, na de vakantie komt er weer een hausse werk over je heen. Om dit te doorbreken hebben we met het hele bedrijf gedroomd. Dromen hoe het bedrijf er over vijf jaar uitziet, over vijf maanden, vijf weken en vijf minuten. Zonder actielijst! Met als resultaat nieuwe energie en inzichten voor de toekomst, alignement en het herverdelen van prioriteiten. Ik ga in ieder geval veel dingen niet meer doen!

Succes de komende periode, maak je vakantiedromen waar!

Ben je op zoek naar een sparringpartner om een nieuwe balans in je leven te vinden? Neem contact op met een adviseur via 035-6219799. Of kijk verder naar andere producten op onze vernieuwde website!