Inhouse Intervisie Sessies

Intervisie betekent meer inzicht krijgen in jezelf en op het speelveld waarin je werkt. Het is een efficiënte én effectieve vorm van ontwikkelen. Inhouse Intervisie doe je met je peers, een groep waar geen hiërarchische verschillen tussen zitten. De kracht van Intervisie is dat je de denkkracht van je collega’s gebruikt om een thema waar je tegenaan loopt een stap verder te helpen. Je vergroot hiermee het vertrouwen en het zelfoplossend vermogen van jezelf en van je team.

Authentiek Leiderschap hanteert het 7-Schillen model waardoor vraagstukken en oplossingen met de juiste diepgang worden benaderd. Het leereffect is daarmee vele malen groter en de jou aangeboden oplossingen en inzichten beklijven.

Aanpak

  • Intakegesprek met coach. Hierin wordt de individuele behoeften geïnventariseerd, zodat deze later tijdens de intervisie, effectief behandeld kunnen worden.
  • Ego Scan. Hierin wordt duidelijk hoe jij je het liefst positioneert in het team, wat daarbij effectief en minder effectief is. Tevens wordt helder voor welke ego’s van anderen jij een allergie hebt ontwikkeld.
  • Inleiding Authentiek Leiderschap. Hierin wordt uitgelegd hoe je de beginselen van het 7-Schillen model gebruikt tijdens de intervisie. Dit schept een gemeenschappelijk kader, waardoor de effectiviteit van de daarop volgende intervisie, sterk toeneemt.
  • Vier sessies van een dagdeel. De intervisiegroep onder leiding van een coach van Authentiek leiderschap verkent het probleem door het stellen van driedimensionale open vragen. Ervaring leert dat in 90% van de gevallen de probleemstelling toch net een andere blijkt te zijn. De groep helpt je de verschillende opbrengsten van je gedrag inzichtelijk te maken en formuleert samen met jou de mogelijke oplossingen. Na afloop van de vier sessies heeft iedereen de mogelijkheid gehad zijn probleemstelling in te brengen en heb je de methode onder de knie om zelfstandig de intervisie te continueren.

De investering hiervoor is € 4.950,- per intervisiegroep.

Resultaat

Het resultaat voor jou en het team is dat het probleemoplossend vermogen van het individu en het team enorm is vergroot. Iedereen kan zelf Intervisie volgens het 7 schillen model voorzitten en is exponentieel gegroeid in effectiviteit.

Voor wie?

Intervisie is voor elk team dat behoefte heeft aan verdieping van ieders persoonlijke leiderschapskwaliteiten en effectiviteit. Als deelnemer moet je bereid zijn je kwetsbaar op te stellen in een absoluut veilige omgeving. Minimaal HBO-denkniveau.

Het aantal deelnemers per intervisiegroep is tussen de vier en zeven deelnemers. Bij grotere teams delen we de groep op.

Open inschrijving

We bieden ook Intervisie aan via open inschrijving. Het aantal deelnemers per intervisiegroep bedraagt vijf. De groepen worden samengesteld op basis van werkniveau en ervaring van de deelnemers. Meld je aan door even contact met ons op te nemen. Bij voldoende interesse vormen we een groep.

Contact

Voor aanmeldingen of meer informatie, neem gerust contact op via +31 35 621 97 99 of info@authentiekleiderschap.nl.