Individuele Coaching/Sparren

Individuele coaching hoeft helemaal niet lang te duren om een enorme impact te hebben.

De kunst is om niet alleen issues aan te pakken, maar je in staat te stellen om alle toekomstige issues zelf te kunnen oplossen. Het is onze missie om leiders self supporting te maken. De filosofie van Authentiek Leiderschap zorgt ervoor dat je issues beter in kaart kan brengen, je missie helder wordt, je kernwaarden daadwerkelijk stuurmechanismes worden, je ego’s er mogen zijn en je niet langer dwars zitten en je een grotere en betere impact op je omgeving kan maken. Je zelfvertrouwen zal nog verder doorgroeien, omdat je je opnieuw gaat realiseren wat je te brengen hebt.

Bel om te onderzoeken wat we voor je kunnen betekenen

Wat is er aan de hand?

Misschien wil je gewoon sparren met iemand die verstand van zaken heeft. In je carrière komen er zoveel zaken langs, zoveel besluiten, zoveel keuzes en ook zoveel gedoe. Een andere keer wil je dat je probleemoplossend vermogen vergroot wordt. Dan weer wil je een betere impact op je omgeving maken. En soms zoek je een persoon die je helpt uit te zoeken wat je nu echt wilt, wat je drijft, of wat je tegenhoudt.

Oorzaak

Een mens is uit verschillende lagen opgebouwd (zie 7 schillen). Het is voor veel leiders moeilijk om te ontdekken wat nu precies de coachvraag is. Gaat het over skills of over blokkerende patronen? Gaat het over het herontdekken van je missie, waardoor je betere besluiten kunt nemen? Gaat het over het hanteren van je eigen Ego’s, of van die van anderen? Onze coaching is enorm effectief omdat we de tools en inzichten hebben om sneller tot de kern te komen. We zijn gewoon erg snel klaar.

Voor wie

Individuele coaching is geschikt voor iedereen. We maken een onderscheid tussen coaching en sparring. Bij coaching werken we vanuit een coachvraag. 30% van onze klanten wil graag sparren. Dat betekent dat er geen coachdoel is, maar dat de behoefte aanwezig is om rond de dan aanwezige thema’s gespard wordt. Met name bestuurders vinden het erg prettig om periodiek ‘Me’-time te hebben, waarbinnen ze zonder agenda cases tegen het licht willen houden.

Aanpak

Terwijl sparring geen vaste structuur heeft, behalve periodiek een gesprek inplannen, heeft coaching een aantal stappen. Ook hier geldt dat aanpassingen mogelijk zijn:

1. Telefonische intake

We checken of wij de geschikte partij voor jou zijn. We leggen de condities uit en stellen tijdens het gesprek een coach en een programma voor.

2. Intake

  • Het coachdoel wordt haarfijn gedefinieerd
  • Er wordt besproken welke sparringspartners ingezet kunnen worden. Om een goed beeld over je te krijgen worden er indien gewenst drie gesprekken gevoerd met sparringspartners. Dit kunnen leidinggevenden zijn, collega’s, direct reports, partners thuis, etc. Aan hen wordt gevraagd waar zij jouw talenten, passie en groeipotentieel zien. Als de opdrachtgever jouw leidinggevende is, wordt deze sowieso betrokken bij de intakes. Voor de intake geldt ‘no cure, no pay’.

3. Maken Ego Scan

Een Ego Scan geeft kristal helder weer welke onbewuste positioneringstechnieken je gebruikt. De Ego’s kunnen groei stimuleren, maar helaas ook blokkeren (zie Ego’s).

4. Gemiddeld 4 coachingsgesprekken

Het uiteindelijke doel is het oplossen van je coachvraag. Daarnaast (her)ontdek en leef je meer vanuit je authenticiteit. We geven je niet alleen de vis, maar ook de hengel om in de toekomst problemen effectiever aan te pakken.

5. Eventuele afronding samen met leidinggevende

De leidinggevende en de sparringspartners kunnen gedurende het traject benaderd worden om de voortgang te checken. Dit gebeurt alleen als jij dit aangeeft. Indien de leidinggevende de opdrachtgever is, zal er in ieder geval een concrete evaluatie plaatsvinden. De coach zal echter niets evalueren wat vertrouwelijk van aard is. Confidentialiteit is natuurlijk 100%. We rapporteren dus niet. We laten jou als de coachee evalueren.

6. Na 6 maanden borgingscoaching

Zijn de ontwikkelingen duurzaam? Dit wordt gecheckt door na 6 maanden een laatste gesprek in te plannen.

Resultaat van individuele coaching?

  • Coachdoel is behaald!
  • Je bent in staat je eigen toekomstige issues op te lossen met behulp van het geleerde.
  • Je missie is helder
  • Je kernwaarden zijn helder
  • Je Ego’s zijn in kaart gebracht en zijn alleen in hun kracht in te zetten
  • Blokkerende en stimulerende patronen zijn in kaart gebracht en in kracht toe te passen
  • Het zelfvertrouwen is meetbaar toegenomen

Contact

In dit gesprek zullen we 30 minuten inventariseren wat je wens precies is en besluiten of we die wens kunnen vervullen. Zo niet, zullen we je een advies geven welke vervolgstappen je zou kunnen nemen.