Onze Filosofie – Wat is wel Authentiek Leiderschap en wat niet?

Wat is het wel?

Authentiek Leiderschap is volgens ons leiderschap waarbij je je diepste zingeving (missie) en je kernwaarden leidend laat zijn in je gedrag. De diepste drijfveer van leiders is altijd gericht op ‘het laten groeien van hun omgeving’. Dit geldt zowel voor leiders als organisaties. Vaak verliezen leiders hun diepste drijfveer uit het oog, of zijn er nog naar op zoek.

Leiders en organisaties die vanuit Authentiek leiderschap handelen creëren een hogere medewerkersbetrokkenheid en trots en zijn aantoonbaar succesvoller in het behalen van doelstellingen.

Wat is het niet?

Onze theorie is geen zweverige ‘wees lekker jezelf en het komt allemaal goed’-theorie. Want dan zou je elk a-sociaal, zelfzuchtig en manipulerend gedrag maar moeten tolereren, omdat het ‘zo lekker authentiek is’.

Authentiek Leiderschap is ook niet ‘Doe maar wat er spontaan in je opkomt’. Authentiek is niet altijd spontaan, authentiek gedrag is soms zeer doordacht en buitengewoon afgewogen. Handelen vanuit je missie is niet altijd eenvoudig. Het vergt moed en doorzettingsvermogen.

minder