Ga eens op een wolk zitten en beschrijf de wereld

Ga eens op een wolk zitten en beschrijf de wereld

Waar gaan we met ons bedrijf naartoe? Die serieuze vraag stelden we ons de afgelopen maanden. Het gaat lekker, daar niet van, maar leven we onze droom? Een hele relevante en essentiële vraag, eentje die je niet alleen bedrijfskundig moet beantwoorden, maar vanuit je hart en gevoel. Daarom formuleerden we de vraag als volgt: ‘Ga eens op een wolk zitten en beschrijf de wereld die je wilt achterlaten’. Je bent niet meer op deze wereld, maar bekijkt ‘m van een afstandje.

Hoe zou jij de wereld het liefste willen achterlaten?

Eenmaal op die wolk valt het ego perspectief volledig weg. Het gaat niet meer over geld, het gaat niet meer over jou. Je bent er immers zelf niet meer, het applaus is niet voor jou. Vanuit dat perspectief kun je jezelf afvragen van welke creatie je echt gelukkig wordt. Je kunt de vraag zo groot of zo klein beantwoorden als je zelf wilt, voor je familie, partner of vrienden. Hoe wil je de wereld achterlaten? Stel je vervolgens de vraag hoeveel energie je nu besteedt aan dit plaatje? Voor iedereen komt eens het moment dat we niet meer op deze aarde zijn, maar op de eeuwige jachtvelden. Kun je dan zeggen ‘I did the right thing?’

Wat zie je vanaf die wolk?

Samen met mijn collega Carina zat ik op zo’n wolk. We wisten dat onze filosofie de omgeving echt beter en succesvoller maakt. Maar bij het zien van de wereld als een geheel waren we niet tevreden genoeg. Worden er met onze filosofie wel genoeg mensen geraakt? Eigenlijk niet. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat veel meer mensen het mooiste en beste aan elkaar geven (de kern van onze filosofie)?

Hoe geeft iemand het mooiste en het beste?

Er zijn alternatieve wegen om veel meer te bereiken dan we nu doen. Om nog meer mensen te bereiken die hun eigen omgeving gelukkiger maken. Maar welke manieren kunnen we gebruiken, zodat er een wereld ontstaat van mensen die elkaar oprecht willen helpen? Hoe kunnen we hieraan bijdragen vanuit ons bedrijf en filosofie?

Energieboost

Zouden we niet een onlinestrategie kunnen inzetten, bijvoorbeeld via E-learning? Om zo de wereld te bereiken en een community te bouwen? Een community die dezelfde taal spreekt. Wauw, zo’n nieuw pad gaf ons enorm veel energie! We zijn nu volop aan het onderzoeken hoe we dit kunnen realiseren. Mocht je overigens ideeën hebben, hoe we zo’n (online)community kunnen opbouwen en ondersteunen, laat het ons ajb weten.

Ijkpunt voor 2020

Het fijne van de wolk als metafoor? Je kunt er vanaf en direct aan de slag met je beschouwingen. Met het einde van het jaar in zicht is het een goed moment om in het gezelschap van vrienden en familie deze vraag te stellen: Beschouw de wereld vanaf een wolk, wat wil je achterlaten? En wat is jouw rol hierbij? Wat ga je dan meer of minder doen? Ter inspiratie laten we je graag een stuk van het filmpje van onze droom zien.

Wij wensen je een mooie start in 2020 en gunnen je dat jouw droom gaat uitkomen!

Bas Blekkingh, namens het Authentiek Leiderschap team