Teambuilding online

Herken je dit?

Door COVID-19 is je team al een tijdje vanuit huis aan het werk. Na de eerste schokgolf zijn de belangrijkste zaken nu wel geregeld. Veel loopt via de digitale weg. Alleen mensen worden wel langzaam een beetje moe, je mist namelijk het echte contact, de echte verbinding. En je weet dat deze periode op iedereen een flinke impact heeft. Dus ook op je team als geheel!
Het is dus belangrijk om te weten: Hoe gaat het nu écht met de mensen in mijn team? Is het mogelijk om in deze tijd gezamenlijk te investeren in het team, zodat we sterker staan en in verbinding blijven? Kortom: Kan teambuilding online?

Het antwoord is: Ja, dat kan.

Hoe kunnen we daarbij helpen?

Wat we precies gaan doen weten we niet, want ieder team is weer anders. Maar we hebben wel een inspirerende en effectieve aanpak. Na een korte intake en een tweetal korte online-sessies maken we op de Authentiek Leiderschap-manier de stappen om het onderling contact verder op te bouwen, elkaar nog beter te kunnen ondersteunen en om juist nu elkaars drijfveren en talenten te benutten. Dit doen we onder meer met verdiepende break-outs, waarin duo’s en trio’s’ wat meer de diepte in kunnen. Wij zorgen ervoor dat het team stappen maakt die niet alleen nu helpen, maar ook het team sterker maakt voor de komende periode waarin we veel digitaal zullen blijven werken.

Aanpak

Daarnaast een aantal vragen die gerelateerd zijn aan de 7 schillen van Authentiek Leiderschap:

2 – Online teamsessies

 • Op basis van de uitkomsten van de intake bouwen we een dynamisch impactvol programma met alleen die onderwerpen die nu van belang zijn.
 • De totale online teambuildingsessie duurt 2 x 1,5 uur, verspreid over twee (eventueel aansluitende) dagen. In de tussentijd worden in subgroepen zaken direct uitgewerkt. Bijvoorbeeld dinsdag van 10.00 – 11.30 uur de eerste sessie en woensdag van 10.00 – 11.30 uur de tweede sessie. Het kan ook bijvoorbeeld een week later als dat beter in te plannen is.
 • In verschillende vormen gaan we en jullie met elkaar in gesprek, erg inspirerend. Een belangrijk onderdeel kan bijvoorbeeld Feedforward zijn: wat kunnen we elkaar als individu meegeven aan complimenten en suggesties zodat de optimale kracht van de teamleden benut kan worden? En welke acties komen hieruit voort voor het team en voor ieder individu?

Tussen de twee teamsessies worden er in subgroepen zaken direct uitgewerkt, waardoor het team in een korte tijd een grote stap voorwaarts weet te maken.
Gegarandeerd een inspirerende sessie met veel onderlinge verbinding.

Resultaat

 • Het team beleeft weer echte verbinding;
 • Het onderlinge vertrouwen is gegroeid;
 • Het team werkt aan gerichte ontwikkelacties;
 • De teamleden spreken elkaar makkelijker aan op kracht en ontwikkelpotentieel;
 • De betrokkenheid van de teamleden is meetbaar vergroot;
 • De waardering van de leidinggevende is toegenomen.

Investering

 • Teambuilding online kan voor een team van 5 personen al vanaf € 1.750,-;
 • Een eventuele Ego Scan kost € 195,- per persoon en € 200,- voor een teamscan;
 • Mocht ‘geld uitgeven’ nu een issue zijn, laat dat je dat niet stoppen om contact op te nemen. We kunnen daar met de betalingstermijn rekening mee houden, want juist in deze periode is flexibiliteit nodig om organisaties overeind houdt.

Contact

Vragen: Bel of mail gerust. Dan plannen we direct een inventariserend gesprek met één van onze adviseurs in. Na afloop van dit gesprek weet je of en hoe de online teambuilding jouw team verder kan helpen.

035 621 9799    info@authentiekleiderschap.nl