Authentiek leiderschap ontwikkelen in Spanje? Werkt dat?

Ons team van Authentiek Leiderschap heeft de proef op de som genomen. In de omgeving van de Spaanse badplaats Sitges, in een masia in Cunit, hebben we aan den lijve ondervonden hoe verandering van omgeving ongelooflijk heilzaam werkt. Hier werkten we drie dagen aan onze eigen persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. En echt: drie dagen Spanje levert meer op dan drie dagen Nederland. Je hoofd werkt gewoon beter als je buiten bent. De ruimte, het licht en de vrijheid verbinden het rationele hoofd met het hart, waardoor meer ruimte ontstaat voor gevoel.

Beleving gekoppeld aan herinnering
Het doorlopen van dit proces gaat beter in een andere omgeving, omdat al je zintuigen op scherp staan. Buiten wandelen in de natuur brengt ons meer, dan zittend in een kamer tegenover elkaar. Zonder hierbij de ratio los te laten, vindt verdieping sneller plaats. En heb je eenmaal een stap gemaakt, dan blijft de herinnering verbonden aan die beleving: daar bij die olijfboom kreeg je dat bijzondere inzicht. Dat slaat een haakje in je hoofd en in je hart; iets dat in de eigen werkomgeving vaak niet werkt.

Toegevoegde waarde
En zeg nou zelf: wat is er nou fijner om ’s avonds met elkaar na te praten bij een knisperend kampvuur en daarna in een lekker bed te stappen. Iedereen wordt goed verzorgd en komt ook nog eens sneller en mooier tot inzicht. Dat is de echte toegevoegde waarde. Eenmaal terug in Nederland pak je samen door. Je inzichten zijn verbonden aan een intense ervaring. Als je dan weer terugdenkt aan die olijfboom ga je de verandering echt maken.

PS: Vanaf dit najaar vinden de eerste leiderschapsreizen naar het Spaanse Cunit plaats, beschikbaar voor teams en open inschrijvingen. Klik hier voor meer informatie of bel 035-621 97 99 voor overige vragen.