Millennials? De ‘Next Generation Leaders’!

Als jongste partners van Authentiek Leiderschap hebben Nienke den Os en Dana Wildeman (bouwjaar 1982) een grote passie voor het werken met Millennials (1980-2000), die zij de ‘next generation leaders’ noemen. Een generatie waar iedereen wel een mening over heeft, hetzij positief dan wel negatief. “Omdat wij zelf tot deze groep behoren, is het makkelijk ons te identificeren. We zien dat onze generatiegenoten, vergeleken met andere generaties, eerder bezig zijn met grote levensvragen. Ze zijn op zoek naar purpose, willen impact maken en zichzelf ontwikkelen. De filosofie van Authentiek Leiderschap sluit enorm aan bij deze behoeften. Hiermee halen we het verborgen potentieel van veel ‘young professionals’ naar boven, dat is kicken!”

Onze purpose is om de ‘next generation leaders’ en de organisaties waar zij werken te coachen in hun (persoonlijke) leiderschapsontwikkeling, zodat zij gelukkiger en succesvoller worden. Bovendien bieden we hiermee een oplossing voor de uitdagingen waar veel van onze generatiegenoten mee worstelen.

Wat is de wereld van deze Next Generation Leader?

Ze hebben een torenhoog verwachtingspatroon van zichzelf, zowel zakelijk als privé, dikwijls aangewakkerd door de omgeving. In een wereld met oneindig veel keuzemogelijkheden en de verwachting dat je 24/7 aan staat, willen zij op alle fronten aan een ‘picture perfect’ voldoen. Terwijl het belangrijk is regelmatig stil te staan bij waar je echt blij van wordt en goed in bent. Uit onderzoek blijkt dat persoonlijke en professionele groei voor deze generatie superbelangrijk is. In organisaties waar hier weinig aandacht voor is, waar door een oude top-down structuur weinig ruimte is voor autonomie en waar fouten maken ‘not done’ is, zien we een groot verloop en een hoog burn-out percentage (hoogste burn-out % ligt momenteel tussen de 25-35 jaar!).

Hoe kun je deze ‘Next Generation Leaders’ prikkelen en binden?

Voor veel organisaties is er dus werk aan de winkel. Vandaar onze vragen: In hoeverre haal jij het beste uit je ‘young professionals’ naar boven? Wat bied jij deze generatie? Voldoe je aan hun verlangen zich persoonlijk te ontwikkelen? Wordt er voldoende beroep gedaan op hun talent en help je hen te onderzoeken welke impact zij (willen) maken? Is dat niet het geval, dan zijn ze snel vertrokken. Is dat wel het geval, dan (ver)bind je een doelgroep aan je organisatie die enorm gedreven is, een groot adaptief vermogen heeft en je organisatie helpt ‘future proof’ te zijn. Zorg daarom voor een cultuur waarin mensen elkaar laten groeien en fouten durven maken, waar authentiek leiderschap centraal staat en impact maken mogelijk is.

Sta even stil en schakel af

Maar dit is ook een oproep aan de next generation leaders zelf. Cultuur wordt immers gecreëerd door mensen. Waarschijnlijk ben jij heel gedreven en ambitieus, dat is te gek, maar wees je ook bewust van je eigen aandeel in een bedrijfscultuur. Hoe zorg jij er voor dat het mooiste in jou naar boven komt en hoe haal jij dit bij anderen naar boven? Authentiek leiderschap begint immers met je bewust te zijn van de impact van jouw gedrag op je omgeving. We willen jou uitnodigen eens stil te gaan staan en te reflecteren op jezelf (dat is ook best lekker) om daarna weer te kunnen versnellen.

Wij helpen je graag in je zoektocht naar purpose, het omgaan met de hoge verwachtingen die jij van jezelf hebt en alle keuzes die je kunt maken. Zodat je jouw authenticiteit leert gebruiken als kompas en daarmee weer anderen inspireert.

Uit eigen ervaring

Voor ons was het ook een zoektocht naar onze purpose. Na veel dingen te hebben uitgeprobeerd en onderzocht, zijn we nu dagelijks bezig met waar wij het gelukkigst van worden, op de plek die daar het beste bij past. Dit gunnen wij anderen ook.

PS: Ben je geïnspireerd en wil je meer weten over onze aanpak? Neem contact op met Authentiek Leiderschap.

Nienke den Os en Dana Wildeman zijn partner, adviseur en coach bij Authentiek Leiderschap