Mens, wat ben je mooi!

Onlangs zag ik de film ‘Maleficent’. Een prachtige Walt Disney productie over het menselijk rijk en een wereld vol mysterieuze wezens, waarin haarscherp werd weergegeven wat er gebeurt wanneer schoonheid overschaduwd wordt door afgunst en jaloezie.

Klemgezet door je eigen ego’s

In organisaties zien we dit ook vaak gebeuren. De meeste leiders hebben ooit vanuit een diepe gedrevenheid of passie gekozen voor wat ze doen. Van betekenis zijn voor de organisatie, teams op een hoger plan tillen. Kortom, doen wat je gelukkig maakt en dus succesvol in bent. Maar soms, kom je jezelf ineens tegen. Verwijderd van die gedrevenheid, passie en hetgeen je wilde betekenen. Je bent klemgezet door je eigen ego’s.

De pijn van teleurstelling

In de film wordt de innerlijke schoonheid van de mysterieuze Maleficent op de proef gesteld door de mensheid. Zag ze voorheen de mooiheid in ieder wezen; teleurstelling, pijn en verdriet zorgen voor diepe wrok waardoor ze kwijtraakt wat ze eigenlijk wil betekenen. En dat is wat we in het echte leven ook vaak zien.

Kijk in de spiegel

Durf je als leider weer op zoek te gaan naar wat je drijft en daar voor te gaan staan. Open en kwetsbaar te zijn, die ego’s even loslaten en écht om je heen te kijken. Doen jij en je mensen nog het juiste? Dat waar je gelukkig van wordt en dus succesvol in bent. Een spannend proces waar lef en moed voor nodig is. Maar als je het durft, de opbrengst ongekend is en de verzuchting van je spiegelbeeld: “Mens, wat ben je mooi.”