Maak jij je dromen waar?

Ontdek en leef je missie, dat is waar het bij de filosofie van Authentiek Leiderschap om draait. Als je je missie helder hebt, je ‘raison d’être’, dan weet je wat je aan jouw collega’s en medewerkers kunt geven. Vervolgens zie je als leider anderen groeien, ben je getuige van hun creatie en dat maakt gelukkig. Leef je je missie, dan maak je elke dag kleine dromen waar; een soort optelsom van creaties, die ervoor zorgen dat je een bepaald punt op de horizon bereikt.

Hoe bereik je dat punt op de horizon?
Mooi hè, als je je missie en je horizon (visie) zo helder hebt? Dat wil toch elk bedrijf? Maar hoe breng je die visie dichterbij, waardoor het nog meer trekkracht krijgt? Afgelopen voorjaar maakten we een reis naar Sardinië en deelden samen met onze andere adviseurs onze dromen. Een enorm productieve trip, waarbij we aan een nieuw product bouwden: Van Missie naar Visie naar Actie!

Vijf jaar, vijf maanden, vijf weken, vijf dagen, vijf minuten
Waar het op neerkomt is je visie te vertalen in heldere stappen: Als je je missie écht leeft, hoe ziet je droom eruit en waar wil je staan over vijf jaar, vijf maanden, vijf weken, vijf dagen en vijf minuten? Heb je het proces om je ‘dromen duidelijk te krijgen’ doorlopen, dan komt er direct een gericht actieplan uit voort. Je voelt dat de vrijblijvendheid afneemt en de kansen toenemen. Klinkt mooi, en het werkt!

Het werkt echt!
Dat merkten we laatst zelf. Onze missie is als volgt: ‘Met korte impactvolle interventies ontsluiten en verbinden we het verborgen authentiek potentieel, waardoor leiders, hun teams en organisaties gelukkiger en succesvoller worden’. In 2011 formuleerden we een ambitieus punt op de horizon; Vladivostok was ons doel, met andere woorden: we gaan internationaal!

We gaan naar Vladivostok!
Als je heel bewust een doel stelt, gebeurt er van alles. Onze filters gingen open: we richtten ons op bepaalde klanten, vertaalden ons Authentiek leiderschapsboek naar ’t Engels, het punt op de horizon bleef duidelijk. En laatst zaten we met zes collega’s tussen mensen uit o.a. Australië, China, Duitsland, Italië en Amerika aan tafel, die allemaal ons boek hadden gelezen. We keken elkaar aan en realiseerden ons dat het punt op de horizon aan het gebeuren was. Geweldig toch?

Nog ambitieuzer
Onze nieuwe stip op de horizon? Over vijf jaar willen we minimaal collega’s hebben rondlopen in Engeland, Duitsland, Scandinavië, Spanje, Italië en België. Mensen die wij hebben opgeleid en waarmee we op diverse plekken in Europa samenwerken, in huiselijke kantoren met goede koffie. Hier inspireren we elkaar, vergroten ons netwerk en gaan we zelfs klussen aanpakken buiten Europa.

Internationale vraagstukken
Waarom we zo gedreven zijn internationaal te gaan? Onze droom is de filosofie van Authentiek leiderschap in de wereld te verspreiden. We zijn ervan overtuigd dat we door leiders mee te nemen in onze filosofie, we een beweging op gang brengen, een soort golf. Door leiders gelukkiger te maken in hun werk, inspireren ze op hun beurt weer eigen medewerkers en collega’s op een positieve manier. Zo wordt de wereld een beetje mooier. Onze ambitie is een rol te spelen in internationale vraagstukken; een soort mediation tussen landen. Dat we bij wijze van spreken de VN binnenlopen om conflicten uit de wereld helpen oplossen. Belachelijk ambitieus toch? Dat was Vladivostok ook, terwijl nu meer dan 15% van de omzet uit het buitenland komt.

Van Missie naar Visie naar Actie!
Kortom:

  1. Denk goed na over je missie (gebruik eventueel onze tool)
  2. Ga zonder beperkingen nadenken over je droom en voel hoe mooi het zou zijn als die uitkomt. Bespreek deze droom met relevante mensen in je omgeving
  3. Plan je reis terug van 5 jaar, naar 5 minuten
  4. Geniet van iedere bestemming die je aantikt op weg naar je stip op de horizon

PS: Ook op zoek? Een keer over sparren? Neem gerust contact op.