Leider: stop met problemen oplossen!

Je hebt leiders en leiders. Sommigen letten voortdurend op wat er mis gaat in hun team; ze kijken naar de tekortkomingen bij teamleden. Ze blijven hun mensen daarop wijzen, wat helaas ten koste gaat van zelfvertrouwen. Leiders die focussen op het signaleren van problemen hebben de neiging te zoeken naar schuldigen, en dat wakkert een angstcultuur aan die erg veel energie kost. Je wijst een kind toch ook niet steeds op wat het niet kan? In plaats daarvan moedig je het aan, zodat het gaat experimenteren en leren. Zo werkt het ook in organisaties.

Neem bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij waar steeds koffers kwijtraken. Natuurlijk is het nuttig alles op alles te zetten dit probleem op te lossen. Maar eigenlijk is het normaal dat een koffer aankomt op een vliegveld, dat verwachten klanten. Als je de focus legt op het geven van een fantastische aankomstervaring ga je net een stap verder en komen er andere oplossingen op tafel. Zo verleg je de aandacht van probleem naar wens. Verlangen genereert energie, waardoor ambities worden waargemaakt en een bedrijf zich weet te onderscheiden.

Bekijk de situatie en verken de kwaliteiten
Inspirerende leiders die hun aandacht richten op het positieve in plaats van het negatieve zijn in staat verlangen en ambities in een organisatie aan te wakkeren. Eerst bekijken ze de situatie en verkennen de kwaliteiten die in huis zijn. Ook wordt gekeken naar het verleden: welke successen zijn er al behaald? Dat geeft mensen houvast om nieuwe dingen aan te pakken, te experimenteren en op weg te gaan. Deze manier van leidinggeven is gericht op perspectief en mogelijkheden. Het inspireert medewerkers en ontsluit creativiteit en potentieel van een team. Als je kijkt wat er al goed gaat en verbeeldt wat nog meer mogelijk is, maak je een stap naar: wat moet er anders.

Iedereen heeft kwaliteiten
In ons eigen werk proberen we dat ook toe te passen. Tijdens het begeleiden van managers, teams en organisaties kijken we met een positieve blik. En het klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: iedereen heeft kwaliteiten. Aan ons de taak om die kwaliteiten tot uitdrukking te laten komen en eruit te halen wat erin zit. Zo maak je een begin met het ontsluiten van potentieel.

Hierover sparren? Onze adviseurs zijn te bereiken via 035-621 97 99.