Goed voornemen niet gehaald? Helemaal niet erg!

Het was zo’n mooie gedachte tijdens de feestdagen: in 2018 zou je het helemaal anders gaan aanpakken. Niet meer mee in de waan van de dag, maar dat doen wat er echt toe doet: meer aandacht geven aan je team en deze verder helpen te ontwikkelen. Inmiddels is het begin januari. Het afgeschoten vuurwerk ligt nog op straat na te smeulen, en je rijdt naar huis met een rotgevoel. De eerste werkdag zit erop en van het goede voornemen voor dit jaar is nu al niets terechtgekomen.

Waarom het niet erg is goede voornemens niet te halen
Eigenlijk is het niet nodig om je zo te voelen. Voor vandaag heb je alles toch goed voor elkaar? Die mailbox is lekker leeg en opgeruimd. Je hebt deze werkdag gekozen voor het gedrag met de grootste opbrengst, en dat geeft ook een goed gevoel.

Schakelen tussen verlangen en voorkomen
Wist je dat elk gedrag een opbrengst heeft? Ons gedrag wordt bepaald door twee drijfveren. Het verlangen naar iets, waarbij de opbrengst vaak wat verder in de toekomst ligt, zoals een goed team bouwen; en het voorkomen van iets, wat vaak een korte termijn opbrengst heeft, zoals het voorkomen van een mailbox die volstroomt. Continu zijn we aan het schakelen tussen deze twee afwegingen. Bij elk gedrag kiezen we voor verlangen of voorkomen. Begin van het nieuwe jaar hebben we blijkbaar gekozen voor voorkomen. Ondanks dat dit helemaal haaks staat op wat er tijdens de feestdagen is bedacht; het verlangen om je team te laten groeien. De afweging voor welke drijfveer we kiezen, gaat voor 90% onbewust. Echter, het voorkomen van zaken staat meer op de voorgrond en bonst harder op de deur.

Kies voor de grootste opbrengst en wees tevreden
Als mens zijn we zo geconditioneerd dat we altijd kiezen voor het gedrag met de grootste opbrengst. Vaak kiezen we voor de korte termijn, die lege mailbox. Wil je meer aandacht geven aan de lange termijn opbrengst? Probeer dan elke dag een manier te vinden om ervoor te zorgen dat het bouwen aan je team je een grotere opbrengst geeft. Je kunt er je missie van maken en deze elke dag terug laten komen in je werk. Elke keer kun je zelf de beslissing maken. Ga ik nu in gesprek met mijn team? Ga ik nu aandacht geven aan mijn team? Of kies ik liever voor die mailbox die blijft lonken? Voel je daarom niet vervelend als je dat goede voornemen niet haalt. Wees ook tevreden met het halen van die korte termijn opbrengst, dat geeft ook een goed gevoel. Een kleine tip: Geef je verlangen wel een kans te slagen. Dat ideale team hoeft niet in 1 maand, maak wel die eerste kleine stap. Geniet van het feit dat je al een stap zet, het genieten van een uiteindelijk resultaat komt later wel.

Het team van Authentiek leiderschap wenst je een goed 2018!