De (te) krachtige leider: elk voordeel heb zijn nadeel

Het voelt lekker als een leider krachtig is. Als een leider een visie en mening heeft, dit weet over te brengen en de organisatie daarin meeneemt. Een krachtig leider krijgt zaken voor elkaar, weet een geoliede machine neer te zetten en resultaten te behalen met de organisatie. Een krachtig leider pakt veel verantwoordelijkheid en zorgt dat zijn mensen hetzelfde doen. Hij inspireert en motiveert. Een krachtig leider staat aan het stuur van de organisatie.

De té krachtige leider

Soms heeft deze manier van leiderschap ook een keerzijde, namelijk als de leider doorschiet in krachtig gedrag en daarmee dominant wordt. Als de leider teveel zaken zelf oppakt en zo verantwoordelijkheid overneemt van zijn mensen. Dan wordt het potentieel van anderen niet voldoende benut. Daardoor hebben mensen minder lol in hun werk.

Bijkomend nadeel is dat de leider overloaded raakt omdat mensen met hém dealen in plaats van met de laag daaronder. Daardoor treedt er vertraging op, en hebben zijn mensen het idee dat ze beter kunnen escaleren en dat ze beter geen fouten kunnen of mogen maken. Doorschieten in krachtig leiderschap heeft een negatieve spin off.

In je kracht

Wees niet té krachtig als leider. Daarmee schiet je je doel voorbij en ontneem je mogelijk anderen om in hun kracht te staan.

Carina Mak is mede-eigenaar en partner bij Authentiek Leiderschap. Zij coacht individuele klanten, begeleidt teamtrajecten en organisatie ontwikkeltrajecten volgens het 7 schillen model van Authentiek Leiderschap.