Leiderschapsinstituut ‘slaat homerun’

2016 apr, AL _1997Leiderschapsinstituut ‘slaat homerun’ met binnenhalen kampioenscoach Farley 

Oud WK honkbalcoach wordt nieuwe partner bij Authentiek Leiderschap

Lage Vuursche, 18 mei 2016Oud-honkballer en voormalig honkbalcoach van het Nederlandse team Brian Farley is partner geworden bij Authentiek Leiderschap BV. Farley is benoemd tot coach bij het bedrijf dat is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling waarbij leiders en hun teams worden ondersteund in hun persoonlijke ontwikkeling om hiermee hun potentieel te versterken. De functie sluit naadloos aan bij Farley’s topsportachtergrond. Hij speelde professioneel honkbal in Australië en Nederland en kwam in de V.S. uit voor de St. Louis Cardinals. In 2011 wist hij als coach van het Nederlands honkbalteam de wereldtitel te bemachtigen. Een uitzonderlijke prestatie; nooit eerder won een Europese ploeg de wereldcup. 

Nadat Farley zijn honkbalhandschoen aan de wilgen hing in 1992 was hij werkzaam in verschillende managementfuncties bij het Ierse biermerk Guinness. In 2006 werd hij coach van het Nederlands honkbalteam, waarmee hij in 2011 de wereldtitel behaalde. Het succes van de honkbalploeg was een direct gevolg van Farley’s gekozen strategie. Hij focuste zich op het oprekken van de comfortzone door de gedachtegang van zijn spelers te beïnvloeden. Negatieve perceptie werd omgebogen tot positieve perceptie, waardoor blokkerende patronen binnen het team werden geëlimineerd en stimulerende patronen een kans kregen. Dit is een strategie die feilloos aansluit bij de werkwijze van Authentiek Leiderschap.

Bas Blekkingh, directeur Authentiek Leiderschap: “Brians verhaal over het winnen van de wereldcup Honkbal in 2011 is inspirerend en ademt het gedachtegoed van Authentiek Leiderschap. Authentiek Leiderschap geeft leiders concrete handvatten om high performing teams te bouwen, bijvoorbeeld door een leider inzicht in hun missie te geven, hen te inspireren de krachten van het team te bundelen en om blokkerende patronen, zoals het ego, te doorbreken. Dit is een werkwijze die Farley ook hanteerde om het Nederlands honkbalteam naar de top te leiden.”

Volgens Carina Mak, mede-directeur van Authentiek Leiderschap BV, versterkt Authentiek Leiderschap met het aantrekken van Farley de expertrol op het gebied van leiderschap, selectieve perceptie en het doorbreken van blokkerende patronen. Farley is het toonbeeld van het succes dat door middel van deze pilaren bereikt kan worden. “Farley brengt nieuwe ervaring en een nieuw netwerk mee. Daarnaast is hij een inspirerend, creatief en een zeer succesvol persoon die de partners van Authentiek Leiderschap veel kan meegeven.”

Farley: “Deze functie bij Authentiek Leiderschap is een logisch gevolg op mijn sportcarrière. Ik zal mensen proberen te inspireren met mijn verhaal en mijn kennis en dit op duurzame wijze overdragen op anderen. Ik kijk er dan ook naar uit Authentiek Leiderschap met mijn kennis te versterken.”

Mocht je Brian Farley willen boeken, neem dan contact op met office@authentiekleiderschap.nl